Volledig scherm
Foto: Bert Beelenl

'Pistoolschot na weigering in Nijmeegse coffeeshop'

NIJMEGEN - De Duitser die woensdagavond in de Tweede Walstraat in Nijmegen vanuit een auto in de lucht schoot, wilde kort daarvoor wiet halen bij coffeeshop 't Kunstje in dezelfde straat. Een medewerker van de shop weigerde hem te helpen, omdat sinds 1 januari buitenlanders niet meer welkom zijn in Nijmeegse coffeeshops.

"Hij liep naar buiten en ik hoorde een schot. Ik schrok me kapot, ben meteen de kelder ingelopen en heb de deur op slot gedaan." Een politievoorlichter laat weten dat het een 'klein incident' is. Volgens hem kan met het gebruikte wapen, dat in beslag is genomen, niemand worden gedood. Het schot zou vanwege stoerigheid of een geintje zijn gevuurd. Uit onderzoek is niet gebleken dat het iets met 't Kunstje te maken had.

Een getuige die de man rond acht uur uit de coffeeshop zag komen, zegt dat straatdealers hem benaderden, maar dat hij 'niet wilde luisteren' en boos was. Vervolgens stapte de man in een wachtende auto en schoot in de lucht. "Ze hebben ze dankzij mij gepakt. Ik heb een stille gewaarschuwd, die in een auto zat te observeren. Die is er achteraan gegaan."

De voorlichter wil dat niet bevestigen. "Het klopt wel dat een politie-agent het heeft gezien." De drie inzittenden uit Duitsland werden opgepakt op de Groesbeekseweg in Nijmegen. Ze zijn donderdag op vrije voeten gekomen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.