Volledig scherm
PREMIUM
Het schetsontwerp voor het terrein van boterfabriek Batava in Nijmegen, met rechts het oude fabriekspand en links twee van de vier appartementsgebouwen. © MWPO

Plan voor 110 woningen op Batava-terrein stuit op weerstand

NIJMEGEN - Projectontwikkelaar MWPO wil zo’n 100 tot 110 woningen bouwen op het Batava-terrein aan de Weurtseweg in Nijmegen-West. Die moeten deels in en achter de oude boterfabriek komen, deels in vier appartementengebouwen die naast dit monumentale pand worden geplaatst. In de buurt is veel weerstand tegen de plannen omdat ze het voor deze plek te massaal vinden en het groen willen behouden.

Volgens het plan komen er vier woonblokken met appartementen, grotendeels drie en vier bouwlagen hoog. Eén blok wordt zes bouwlagen hoog, volgens de ontwikkelaar ongeveer 18 meter. ,,Ter vergelijking: de oude boterfabriek is ongeveer 14 meter hoog", licht Maurice Delpeut van MWPO toe. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.