Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen in stuk fietspad © Ed van Alem

Plan voor proef met zonnepanelen op fietspaden

NIJMEGEN - In Nijmegen moeten zonnepanelen op fietspaden komen. Dat zegt Jean-Paul Broeren, raadslid van Stadspartij DNF. Broeren heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels opgeroepen om met een pilot te starten.

Quote

In Nijmegen is meer dan voldoende ruimte om zonnepane­len in fietspaden te verwerken.

Jean-Paul Broeren, DNF

Zonnepanelen verwerkt in een fietspad: het klinkt futuristisch, maar dat is het niet, betoogt het Nijmeegse raadslid. ,,In  de buurt van Utrecht maken ze er al gebruik van. Ook in Grave hebben ze onlangs panelen in een fietspad langs de N324 verwerkt.  En waarom zou je zonnepanelen alleen maar op daken van huizen plaatsen? Fietspaden lenen zich er net zo goed voor: het is een efficiënte manier om energie op te wekken. Voor huishoudens, maar ook voor lichtmasten en oplaadpunten van elektrische fietsen.” 

Daar komt bij dat Nijmegen als fietsstad nog eens extra potentieel heeft, vervolgt Broeren: ,,Denk alleen al aan alle snelfietspaden die we in de stad hebben en de aankomende jaren worden aangelegd. In Nijmegen is meer dan voldoende ruimte om zonnepanelen in fietspaden te verwerken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.