De CWZ-artsen Jona Walk (links) en Bert Mulder.
Volledig scherm
PREMIUM
De CWZ-artsen Jona Walk (links) en Bert Mulder. © DG/Raphael Drent

Pleidooi: beter niet iedereen vaccineren, het coronavirus verdwijnt namelijk toch niet

NIJMEGEN - Vaccineren van kinderen en jonge, gezonde mensen tegen corona levert weinig op. Groepsimmuniteit is namelijk onhaalbaar, het coronavirus zal niet meer verdwijnen en in steeds nieuwe varianten opduiken.

32 reacties

 • Ernst Knoop

  2 jaar geleden
  @Jan Witt hoe kunt u zo’n reactie plaatsen. U snapt toch zelf wel, dat al de beperkende maatregelen niets meer met het virus van doen hebben. Er is vanaf het begin al gepusht op vaccins die in 2017 al in bestelling stonden. Er wordt niet zoals bij DKTP en BMR-Vaccins gebruik gemaakt van het virus. Maar van een totaal ander virus, namelijk het adenovirus. Dit terwijl Japanse SARS en Corona 2016 en 2012 gewoon voorhanden zijn voor een beter vaccin. http://gov.uk geeft aan 3-6:1000 blijvende bijwerkingen
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Haha, omdraaien en op de persoon gericht; je doet het precies. Succes verder Mattie, misschien dat je ooit wel eens een inhoudelijk argument hebt dan gaan de vlaggen uit.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  @ Jan je valt telkens in herhaling, zodoende lijk jezelf wel een trol. Volgens mij is dat er ook een kenmerk van. En dat afkraken, zonder enige argumenten en feitelijke onderbouwing, daar ben jezelf heel goed in!
 • Jan Bergmans

  2 jaar geleden
  Een kenmerk van trollen is dat ze het commentaar of artikel van een ander afkraken met veel bijvoeglijke naamwoorden zonder enige argumenten, laat staan feitelijke onderbouwing en vaak ook op de persoon gericht. Ze proberen om te draaien wat je zegt, onderbouwde argumenten laat staan feiten is NUL. Vaak worden deze trollen betaald om dit te doen.
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  @Jan Bergmans als je zo over het virus praat ben je volgens mij al niet meer serieus te nemen, en wil je alleen maar aandacht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen