Plein ’44 bij avond. Mensen stoppen even bij het monumentje voor Robel.
Volledig scherm
PREMIUM
Plein ’44 bij avond. Mensen stoppen even bij het monumentje voor Robel. © Gerard Verschooten

Plein 1944, het plein waar het niet altijd pluis is: ‘Sfeer was al voor de steekpartij dreigend’

NIJMEGEN - Bezoek dat ’s avonds niet alleen naar de fietsenstalling durft, uitbaters die hun terras uit voorzorg binnen zetten, troep op de bankjes: op en rond het bekendste binnenstadsplein van Nijmegen, waar zaterdag 17 september Robel (21) werd doodgestoken, is het vaker niet pluis. ,,De personeelsbarbecue doen we niet meer voor de deur.”

31 reacties

 • ruud jan

  2 maanden geleden
  Zet er een politie post neer. Ruimte genoeg. Kunnen de uitgaande mensen bij overlast / lastigvallen direct melding doen.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Het College van B&W en de gemeenteraad hebben een aantal jaren Plein 1944 en omgeving aangemerkt als horecagebied. Horeca is toch wat anders dan winkels en wonen. Zie hiervan het resultaat.
 • J van der Zant

  2 maanden geleden
  Ik ken burgemeester Bruls(CDA) als een degelijke en krachtdadige bestuurder, nou burgemeester ga het EUVEL op Plein 1944 krachtdadig aanpakken, U bent heel goed in wanneer café's zich niet aan de regels houden, die te sluiten, pak de agressie op dit Plein 1944 stevig aan zodat de SFEER kan terug komen, dat is noodzakelijk willen mensen zich VEILIG voelen binnen het Centrum, één dood slachtoffer is er ÉÉN te veel !
 • T Leaners

  2 maanden geleden
  En waar is Bruls nu? Altijd grote mond in Hilversum en Den Haag, maar in Nijmegen zie je hem niet. Falend beleid van deze ongekozen regent.
 • J van der Zant

  2 maanden geleden
  Zoals eerder beschreven kan ik niet genoeg benadrukken hoe noodzakelijk het dat de overheid EERDER ingrijpt dan dat het té laat is, kom in actie en haal de ANGELS eruit, net zoals in stadions deel GEBIEDSVERBODEN uit, doe dat duurzaam en deel boetes uit en erger nog zet ze vast bij herhaling, er moet iets gebeuren de maat is vol, geen opvoeding van thuis dan zal de overheid er aan te pas komen, de SFEER en GEZELLIGHEID moet terug, maar wacht daar niet mee, wees NIET traag, voorkomen = beter !!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen