Volledig scherm
© Mariska Hofman

Polen wonen vier weken op Waalstrand

UpdateNIJMEGEN - De politie heeft drie Polen op het Waalstrand in de Ooijpolder bij Nijmegen aangetroffen, die daar al vier weken zouden bivakkeren. De politie trof kleding aan een waslijn aan, maar geen tent. Er waren klachten over de mannen binnengekomen, één van hen zou een hengel hebben gestolen. 

Een gesprek voeren was moeilijk omdat de Polen geen Engels of Duits spreken. Voorlopig mogen ze op het strand blijven, omdat ze niks verkeerd doen volgens wijkagent William Nijland. ,,Je mag er niet wildkamperen, maar er is geen tent gevonden. Daarnaast zijn er heel veel mensen die nu wel eens op een Waalstrandje slapen.’’

Wat de Polen in Nederland doen is niet duidelijk. De politie is met de mannen in gesprek. Of ze hier voor werk zijn of andere zaken moet nog blijken. Wel is stichting Barka ingelicht. Deze stichting zorgt ervoor dat dakloze Polen ergens worden ondergebracht en zichtbaar zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.