Een fietsenstalling in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een fietsenstalling in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Politici in actie tegen fietsenstalling in parkeergarage Kelfkensbos: ‘Totaal niet realistisch’

NIJMEGEN - Een speciale fietsverdieping in parkeergarage Kelfkensbos creëren waar 92 autoparkeerplekken voor moeten verdwijnen? Doe het niet, vinden verschillende Nijmeegse politici. ,,Mensen komen nu eenmaal met de auto naar de stad, accepteer dat gewoon”, zegt VVD-raadslid Maarten Bakker. 

10 reacties

 • Albert Reijnen

  1 jaar geleden
  Waarom niet gebruik maken van de P&R mogelijkheden voor de auto’s. Kijk eens hoe Den Bosch dat super geregeld heeft. We willen/ moeten toch groener? Ik rijd zelf ook auto…maar op de fiets naar de stad is toch echt fijner. En dan op de markt je boodschappen kunnen doen en dan zeker weten dat je fiets er zo nog staat is super! Dus hoppa auto’s minder, en fietsen welkom.
 • Pedro Kantor

  1 jaar geleden
  Ik kan mijn fiets in Nijmegen niet kwijt op zaterdag, want alle fietsenstallingen staan vol, dus ik kom niet. Zei geen ENKELE Nijmegenaar ooit. Als ik daarentegen zie hoe druk het is op de Waalbrug de stad in denk dat meer parkeerplaatsen voor auto's harder nodig zijn dan voor fietsen. En wie klaagt over luchtvervuiling, LEG EENS EEN RANDWEG AAN ROND DE STAD! Nu gaat al het verkeer dwars door de stad over de Oranjesingel. Absurd dat Nijmegen geen randweg heeft.
 • Paul Jacobs

  1 jaar geleden
  @Pieter Zeeuw: die worden ergens burgemeester en kunnen hun eigen fietsenhok bouwen.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Zijn o.a. de binnenstadondernemers en politici nog bekend met de aangenomen motie dat parkeergarage Eiermarkt bestemd zou worden voor alleen langparkeerders?
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  In de wandelgangen hoor ik dat de binnenstadondernemers parkeergarage Mariënburg graag willen sluiten Er zijn ontwikkelingen gaande m.b.t. omgeving parkeerdak Molenpoort. In hoeverre spelen de "opheffing" van voornoemde parkeervoorzieningen mee in het niet door willen laten gaan van de fietsenstalling in parkeergarage Kelfkensbos door de binnenstadondernemers, die hiervoor steun zoeken bij politici? Parkeergarage Mariënburg zou een prima locatie kunnen zijn voor een ruimere fietsenstalling.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen