Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ambulances en politie bij het studentenhuis aan de Evertsenstraat in Nijmegen. © Waldie Rutten / Persbureau Heitink

Politie en Trimbosinstituut na trippende studenten: alarm slaan over ‘vervuilde drugs’ niet nodig

NIJMEGEN - De politie en drugskenniscentrum Trimbosinstituut zien geen reden om te waarschuwen voor vervuilde drugs die mogelijk in Nijmegen in omloop zijn. Die zijn volgens buurtbewoners en berichten op whatsapp de waarschijnlijke oorzaak van een ‘slechte trip’ die zeven jongeren vrijdag op zaterdag hadden in een studentenhuis in Nijmegen. 

4 reacties

 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Misschien ben ik ouderwets, maar misschien zou het niet sociaal acceptabel mogen zijn om van alles te slikken en te spuiten. Ik hoef niet te experimenteren met springen in een afgrond om te weten dat dat niet slim is. Mensen zijn niet gemaakt om allerlei rare chemicaliën in hun lichaam te douwen. Sterker nog, je lichaam is een tempel waarvoor je goed moet zorgen. Want je krijgt er tenslotte maar 1.
 • H. Roberts

  1 maand geleden
  Mensen , niet allemaal gelijk zo in de weerstand en bang. Er wordt op jaarbasis zo veel drugs gebruikt, dan is dit een uitzonderlijke situatie. Rokers en drinkers hoeven ook geen extra kosten te betalen voor medische toestanden en dat zijn er nog veel meer! Experimentje dat niet helemaal goed heeft uitgepakt. Vervelend en weer door.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Ja maar een huis vol jonge mensen die zo zwaar aan de drugs zijn dat ze per ambulance moeten worden afgevoerd is levensgevaarlijk voor de wijk. Die kunnen brand krijgen zonder dat ze het zelf snappen. Ze krijgen toch wel een bon en rekening voor de ambulance mag ik hopen?
 • Hans de deGraaf

  1 maand geleden
  Hoop dat de dames en heren "trippers" voor de kosten van de actie mogen opdraaien... zowel de kosten voor inzet ambulances, politie alsmede ziekenhuis. Opdat hier een leereffect van uitgaat. Ideetje mijnheer Bruls?
 1. Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluchtig: politie schakelt landelijke tv in

  Man die huis in brand stak in Nijmegen is nog voortvluch­tig: politie schakelt landelijke tv in

  NIJMEGEN - Er hadden doden kunnen vallen bij de nachtelijke brandstichting in een woning aan de Uiverplaats in Nijmegen op 17 januari. De bewoners, moeder en twee kinderen, schrokken net op tijd wakker en konden zichzelf redden maar het huis raakte zwaar beschadigd. Ondanks stevige pogingen van de politie om de dader te achterhalen - er zijn ook videobeelden van de brandstichting - is er nog geen verdachte opgepakt. Daarom schakelt de politie Opsporing Verzocht in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Play

  LIVE | Songfesti­val Aftelshow

 2. De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan
  Play

  De Vijverberg, the day after: rellen richtten flink wat schade aan

Nijmegen e.o.