De politie gaat controleren.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie gaat controleren. © Erik van 't Hullenaar

Politie gaat controleren op herrie van motoren: ‘Een kleine groep verpest het voor de rest’

GROESBEEK - De politie gaat dit voorjaar in deze regio motorrijders controleren op de herrie die hun tweewielers maken. De politie beschikt sinds vorig jaar over twee apparaten daarvoor, een soort akoestische flitspalen. Momenteel worden enkele politie-agenten opgeleid om met deze apparatuur uit de voeten te kunnen.

26 reacties

 • Marco Kusse

  1 maand geleden
  "niet harder dan 70 decibel"........ mijn Kanarie fluit zelfs harder.....
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Er zijn onder de wat oudere motoren die veel lawaai produceren , maar daar kan men niet zomaar een andere...stillere uitlaat onder hangen , dat veroorzaakt geheid problemen omdat de gassen niet goed worden afgevoerd , en voor deze oudere motoren was dus al een uitzondering gemaakt bij de decibel metingen , gaan ze dat nu veranderen...? gaat dat veel problemen opleveren , trouwens een motor met wat lawaai...hoor je aankomen .. een fluister motor niet...ook dat is een stukje veiligheid,,
 • A Brouwers

  1 maand geleden
  Woon zelf aan de dijk bij Ophemert, normale motoren geven helemaal geen overlast, slechts een enkeling ( meestal choppers) maken te veel herrie, pak die gewoon aan en laat de rest hun gang gaan
 • Pascal

  1 maand geleden
  Je kan wel wetten en regels aanpassen, strenger maken en van alles verbieden. Maar het staat en breekt bij het handhaven van de geldende regels.
 • Ad Polderdijk

  1 maand geleden
  Toen ik nog bromfiets reed wist elke agent wel raad met een decibelmeter, met of zonder opleiding en standaard in de auto. Bij een controle was een geluidsmeting standaard en kwam je boven de 105dB was je je bromfiets kwijt. Moet nu toch ook mogelijk zijn?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.