Volledig scherm
De zwaar beschadigde auto's na de autobrand in Nijmegen. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep

Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Dukaatstraat

NIJMEGEN - De politie gaat er vanuit dat de autobrand die in de nacht van zondag op maandag woedde in de Dukaatstraat, is aangestoken. Doordat de brand oversloeg op een tweede auto, ging ook deze in vlammen op.

,,We zijn bezig met forensisch onderzoek”, aldus een politiewoordvoerder. ,,Daarnaast houden wij een buurtonderzoek. Ook kijken we in de buurt of er camera’s hangen die iets van het incident geregistreerd hebben.”

De brand werd omstreeks 04:00 gemeld. De brandweer was daarna snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen volledig uitbrandden. ,,We hebben voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere auto’s door deze snel weg te rijden”, zegt de woordvoerder.

  1. ‘Koning van de Brabantse onderwereld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagenkamp

    ‘Koning van de Brabantse onderwe­reld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagen­kamp

    OSS - De Osse crimineel Martien R. (48) en zijn zoon Anton (26) zijn woensdag opgepakt bij een politieactie in Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van drugshandel op grote schaal, ernstig geweld, intimidatie, het lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Waaronder een schietpartij op de A73 bij Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.