Volledig scherm
Politie na de gewapende overval in november. © Paul Rapp

Politie houdt man aan voor gewapende overval op Coop in Nijmegen

NIJMEGEN - Een van de daders van de supermarktoverval vorige maand op de Coop in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost is door  de politie aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man. Hij meldde zich afgelopen week zelf bij de politie.

De overvallers sloegen toe in de vroege ochtend van maandag 11 november. Een van hen bedreigde met een vuurwapen winkelpersoneel. De twee maakten een onbekend gebleven som aan geld buit. Ondanks uitgebreid buurtonderzoek lukte het de politie in eerste instantie niet op de daders in de kraag te vatten.

Vrouwelijke dader?

Anderhalve week geleden gaf de politie daarom gedetailleerde videobeelden van de overval prijs, die gemaakt waren door een beveiligingscamera in de supermarkt. De politie berichtte daarbij dat één van de overvallers op een vrouw leek, maar kon dat niet met zekerheid stellen. De andere dader droeg een capuchon en bleef onherkenbaar. De beelden werden onder meer uitgezonden door Bureau GLD.

Wie van de twee daders zich heeft gemeld, is niet bekend. De 18-jarige man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere dader is nog steeds voortvluchtig.   

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.