Volledig scherm
In Winssen botste de man die in de nacht van zondag op maandag werd achtervolgd tegen een lantaarnpaal en daarna tegen een boom. © Politie Nijmegen

Politie Nijmegen lost opnieuw schot bij aanhouding 'gevaarlijke man'

NIJMEGEN - De politie heeft in Nijmegen vanmiddag voor de tweede maal in 24 uur een waarschuwingsschot moeten lossen bij een aanhouding. Maandagmiddag werd rond 16.30 uur in de wijk Zwanenveld een vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden. 

De 20-jarige man zou zondag iemand met een vuurwapen hebben bedreigd.  Hij vluchtte toen de politie hem maandagmiddag bij zijn woning wilde oppakken. ,,Na een waarschuwingsschot kon hij korte tijd later elders in de wijk worden aangehouden’’, zegt een politiewoordvoerder. Hij is naar het politiebureau gebracht en wordt gehoord over het dreigement dat hij zou hebben geuit. 

In de nacht van zondag op maandag losten agenten in de regio ook al een waarschuwingsschot, toen zij in Ewijk probeerden een beschonken automobilist aan te houden. De 23-jarige man was achtervolgd door onder meer Nijmegen en Ewijk. Hij wist te ontkomen, maar de dollemansrit eindigde in Winssen. Daar botste de 23-jarige bestuurder tegen een boom. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.