Het hondje (inzet) werd uit de auto gehaald door omstanders. Hierbij werden drie autoruiten ingeslagen bij het geparkeerde voertuig aan de 70e straat in de Meijhorst in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hondje (inzet) werd uit de auto gehaald door omstanders. Hierbij werden drie autoruiten ingeslagen bij het geparkeerde voertuig aan de 70e straat in de Meijhorst in Nijmegen. © Persbureau Heitink

Politie prijst omstanders die hond uit auto redden: ‘Als zij ruiten niet hadden ingetikt, hadden wij het gedaan’

NIJMEGEN - De omstanders die maandag een hondje uit een rokende auto hebben gered in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg, krijgen lof van agenten. De politie laat weten blij te zijn dat zij ruiten van de auto hebben ingeslagen om het dier uit het voertuig te halen.

3 reacties

 • Willem van Tienen

  1 maand geleden
  @Michel Nietsen,niet afwachten gewoon handelen. De politie zal je niks kwalijk nemen. Je laat je hond of kind niet in een auto met hoge temperaturen.
 • Michel Niesten

  1 maand geleden
  Wanneer je een dier of kind in een afgesloten auto ziet, altijd eerst de politie bellen. Zij kunnen je toestemming geven een ruit in te tikken als politie of brandweer te lang duren. En zo blijf je zelf gevrijwaard van juridisch gedoe.
 • Marion B³chner

  1 maand geleden
  Inderdaad chapeau voor de hondenbevrijders!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen