Volledig scherm
In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Kerkenbos in Nijmegen zijn vaten met chemicaliën gevonden. © Fernando Bot/ Persbureau Heitink

Politie vermoedt dat criminelen drugsafval lozen in Nijmeegs riool

NIJMEGEN - Drugsafval van het vorig weekend ontmantelde drugslab op Kerkenbos zou via het toilet in het rioleringssysteem verdwijnen. Dat vermoeden heeft de politie althans. In het riool bij het Nijmeegse bedrijventerrein zijn chemische stoffen aangetroffen. 

Over de omvang is nog niets te zeggen, zo stelt een woordvoerster: daar doet de milieuafdeling van de politie de aankomende dagen onderzoek naar. Afgelopen zaterdag troffen agenten in een bedrijfsverzamelpand resten aan van chemische drugs en materialen voor de productie ervan. Twee mannen zijn door de politie aangehouden: één van hen was al verdachte voor zijn betrokkenheid bij een ander drugslab.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.