Volledig scherm
De COOP werd overvallen door twee gemaskerde mannen. © Google

Politie vreest toename aantal overvallen

NIJMEGEN - Nu de dagen korter worden en het ’s avonds eerder donker wordt, vreest de politie een toename van het aantal overvallen. Supermarkt Coop in Nijmegen-Oost was maandagavond het eerste slachtoffer van het nieuwe ‘overvalseizoen’.  

Bij de overval raakte niemand gewond, maar de schrik zit er bij de winkel aan de Tooropstraat nog goed in.

Overval
Het is maandag rond 20.00 uur als twee mannen de winkel binnenkomen. Ze dragen donkere kleding en zijn gemaskerd. De overvallers laten bij de servicebalie een vuurwapen zien of iets wat daarop lijkt. Er wordt geld overhandigd en het duo maakt zich uit de voeten. De overval duurt nog geen minuut. In de supermarkt zijn diverse klanten aanwezig. De politie vraagt getuigen zich te melden. Voor de Coop is het de tweede overval in twee jaar tijd.

Grote impact
De politie waarschuwt ondernemers alert te zijn in de donkere herfst- en wintermaanden. „Juist dan zien we een toename van het aantal overvallen”, aldus een woordvoerder. „Overvallen zijn ernstige misdrijven en hebben grote impact op slachtoffers.” Overvallen krijgen de hoogste prioriteit. „Er is grote inzet op de aanhouding van daders. We doen meer sporenonderzoek en buurtonderzoek, en zetten waar mogelijk een helikopter in.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.