Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Teun Kweekel

Politie waarschuwt voor man die ‘met vaag verhaal’ aan deur komt

NIJMEGEN/ARNHEM - De politie waarschuwt voor een man die met een ‘vaag verhaal’ langs de deur gaat in Nijmegen en Arnhem. Hij probeert mensen zo geld afhandig te maken.

Volgens de politie is de betreffende man, van wie geen signalement is vrijgegeven omdat hij officieel nergens van verdacht wordt, in verschillende wijken in Nijmegen en Arnhem langs geweest. 

In alle tien gevallen waarvan melding is gedaan vroeg de man om geld voor iets dat hij op dat moment echt nodig zou hebben. 

Nextdoor

Mogelijk gaat het om dezelfde man die inwoners van Nijmegen op buurtapp Nextdoor omschrijven. Zij spreken over iemand die 's avonds laat aanbelt of op de ramen klopt, en vervolgens om geld vraagt. 

Een inwoner van de wijk Biezen schrijft op de buurtapp dat ze rond 01.00 uur 's nachts een man aan de deur kreeg. ‘Beweert achter mij te wonen en zijn deur was dichtgevallen. Hij kon een sleutel ophalen maar had geen geld voor benzine’. Toen de vrouw zei dat ze geen geld in huis had, werd ze uitgescholden. 

Anderen, uit Nijmegen-Oost, de Benedenstad en het Waterkwartier, delen een soortgelijk verhaal. Zij stellen dat het om een kleine, dikke man gaat met donker haar en donkere ogen. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.