De politie in gesprek met de zwemmer.
Volledig scherm
De politie in gesprek met de zwemmer. © Wijkagent Nijmegen Centrum

Politie ziet jongeman zwemmen in ‘levensgevaarlijke’ Waal: ‘Hij kon z'n hoofd net boven water houden’

NIJMEGEN - Een jongeman is woensdagmiddag door de politie betrapt op het zwemmen in de Waal. De jongen zwom in het water van de rivier aan de kant van het centrum van Nijmegen. Levensgevaarlijk, volgens een Nijmeegse wijkagent, die over het tafereel schrijft op Instagram. 

Volgens de politie kon de zwemmer nog maar net zijn hoofd boven water houden. ‘En hij haalde met moeite het eerste trapje dat hij tegenkwam'. 

Of de politie de jongen heeft bekeurd, wordt niet duidelijk. Wel heeft de politie hem erop gewezen dat de stroming daar erg sterk is en dat het niet aan te raden is om dit nog eens te doen. Volgens de wijkagent, die aanraadt om vooral thuis te blijven, heeft hij ‘een engeltje op zijn schouder gehad'. 

Sterke stroming

Bij warm weer zijn er wel vaker zwemmers in de Waal. Meestal zwemmen mensen dan in de Spiegelwaal. Zwemmen in dat gebied mag wel, al is dat wel verboden bij bruggen. 

Op de plek waar de jongen heeft gezwommen, is dat niet toegestaan. Door de scheepvaart en de sterke stroming is het hier nog veel gevaarlijker het water in te gaan. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.