Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen. © Paul Rapp

Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’

NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend. 

Volledig scherm
Mededeling bij het Nijmeegse politiebureau. © De Gelderlander

Volgens Nieuwerth houdt de weekendsluiting in Nijmegen verband met een proef om te kijken ‘hoe de politie het publiek beter kan bedienen’. Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politiebond ACP, is er echter van overtuigd dat capaciteitsgebrek een doorslaggevende rol speelt. 

,,Onbegrijpelijk. De bezetting is gewoon te mager. Dit is een noodgreep die je niet kunt uitleggen’’, aldus Van de Kamp. ,,Dat er zelfs in zo'n grote stad als Nijmegen in het weekend niet één bureau open is. Wij weten uit ervaring dat mensen juist in het weekend nogal eens aanlopen bij zo'n bureau, omdat er wat is gebeurd - en dan zit de deur dicht. Dat is niet hoe wij de politie voor ons zien.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.