2015-06-04 00:00:00 NIJMEGEN - Exterieur museum Het Valkhof. ANP XTRA SASH ALEXANDER
Volledig scherm
PREMIUM
2015-06-04 00:00:00 NIJMEGEN - Exterieur museum Het Valkhof. ANP XTRA SASH ALEXANDER © ANP XTRA

Politiek geeft niet zomaar even 16 miljoen voor Museum Het Valkhof

NIJMEGEN - De Nijmeegse gemeenteraad zal Museum Het Valkhof niet kopje onder laten gaan. Maar als de gemeente het pand koopt en verbouwt, zeggen raadsleden, mag dat geen kostbare zeperd worden. ,,We willen geen toestanden zoals met NEC, dat de huur van het stadion niet meer kan betalen”, stelt de PvdA-fractie. 

10 reacties

 • Erik van Benthum

  2 jaar geleden
  Museum in het pand van Holland casino.. En oude pand slopen.. En in oude stijl nieuwbouw winkels woning restaurant..
 • Jos Knoben

  2 jaar geleden
  Helemaal met Bert eens: slopen dat oerlelijke ding met dat HEMA-uiterlijk Stop het geld in een museum-donjon. Natuurlijk verdient Nijmegen een goed museum, maar op enige uitzonderingen na, heeft dit museum nooit goed kunnen scoren. Maak van het plein bijvoorbeeld een mooi en gezellig evenementenplein met op de plaats van dit gedrocht een gezellige overdekte marktplaats bijvoorbeeld en een gezellig terras.
 • moon lover

  2 jaar geleden
  Deze verkwanseling van ons belastinggeld moet per direct stoppen, 16 miljoen is veel en veel te veel voor Nijmegen wat al enorm hoge schulden heeft. Stop Ermee !
 • Jan Jans

  2 jaar geleden
  Gedegen plan maken en de voorkant verbouwen. Meer bezoekers zoals de gemeente voor ogen heeft voor het gehele Valkhofkwartier. het is een uniek museum met unieke stukken die de cultuur en historie van onze stad herbergen. Alle simpele voetbalsupporters en hun vergelijkingen hieronder ten spijt. Een stad als Nijmegen heeft een groot museum nodig om mensen naar de stad te halen. Die mensen geven straks weer een hoop geld uit.
 • Ton

  2 jaar geleden
  Echt onbegrijpelijk dat de politiek de Donjon heeft gedwarsboomd. Met de Donjon had je wel bezoekers kunnen trekken en ze ook kunnen interesseren voor het Valkhof museum. Uiteindelijk was je met die investering ook goedkoper uitgeweest. De wethouders die verantwoordelijk zijn voor dit debacle moeten aftreden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen