De Begijnenstraat in de Benedenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
De Begijnenstraat in de Benedenstad. © Paul Rapp

Politiek: verbied de verkoop van panden met sociale huurwoningen aan investeerders

NIJMEGEN - Woningcorporaties in Nijmegen moeten stoppen met de verkoop van panden aan projectontwikkelaars en investeerders, zolang er een tekort is aan sociale huurwoningen in de stad. Dat zeggen de fracties van PvdA en GroenLinks. Ze willen hierover snel in debat met de andere politieke partijen. 

4 reacties

 • Uw Buurman

  3 jaar geleden
  De lage rente is er zodat zuid Europa de schulden van de socialistische heilstaat kan aflossen.. Dat doen ze nauwelijks.Ondertussen wordt het verschil tussen de haves en de have-not's alleen maar groter. #nooitmeersocialisme.
 • Jules P.

  3 jaar geleden
  Lage rente, zie de voordelen. Manmanman.
 • Wanula Dreaming

  3 jaar geleden
  Monumentale panden zijn peperduur om te onderhouden. In zoverre is het sociale element scheef. Ik snap het standpunt van portaal wel. Ze lopen hierop leeg. Afbreken voor nieuwbouw mag niet. Dan maar verkopen.
 • Uw Buurman

  3 jaar geleden
  "The road to hell is paved with good intentions"Doel van een woningbouwvereniging lijkt mij om woningen te verhuren. De panden die ze nu verhuren zijn geen zelfstandige woningen maar kamers.Van het geld dat vrijkomt van deze kamers op mooie locatie, kunnen ze waarschijnlijk een heleboel echte sociale huurwoningen bouwen. Zonder dat geld kan dat niet zomaar.Het is jammer dat deze politici actief nieuwbouw van nieuwe woningen blokkeren met hun bemoeienis. We hebben nieuwe woningen nodig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen