Voorzitter Roel van Tiel van Vereniging Dorpsbelang Hees maakt zich al veel langer zorgen over de uitstoot van asfaltfabriek Dura Vermeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Roel van Tiel van Vereniging Dorpsbelang Hees maakt zich al veel langer zorgen over de uitstoot van asfaltfabriek Dura Vermeer. © Foto: Bert Beelen

Politiek vraagt om permanente metingen luchtkwaliteit in Nijmegen-West: ‘Bewoners maken zich zorgen’

NIJMEGEN - Uitstoot van stikstof en fijnstof, maar ook van het kankerverwekkende benzeen moet permanent gemeten worden in de woonwijken van Nijmegen-West. Hoe? Daarvoor dient Nijmeegs wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks) deze zomer een plan te presenteren. Voor het einde van het jaar moet een sluitend meetnet gerealiseerd zijn. 

4 reacties

 • Jan Witt

  1 maand geleden
  Jaren geleden kwam de aap al uit de mouw, tijdens een infoavond (Helicon) voor bewoners van West. Tijdens de presentatie van fijnstofmetingen Energieweg moest een mdw van de gemeente - na herhaaldelijk aandringen van het publiek - toegeven dat cijfers een gemiddelde waren ("..van o.a. een snuffelpaal op de Graafseweg"), en níet ter plekke gemeten fijnstofconcentraties. En toen greep wethouder Tiemens in, en snoerde haar ambtenaar de mond!
 • Juan Azul

  1 maand geleden
  Als de gemeente Beuningen dit nu ook eens zou doen. En ook metingen in het dorp zelf, vooral bij de halteplaatsen van bussen.
 • Remy Doeswijk

  1 maand geleden
  Toch een vreemde reactie van GL en D66. Ze weten wel dat 5 keer zoveel benzeem uitstoot geen gevolgen heeft voor de gezondheid. Maar men weet niet hoe ze de luchtkwaliteit kunnen meten? Het lijkt er toch een beetje op dat men op zoek is naar een manier de luchtkwaliteitsmeldingen te kunnen interpreteren ipv te beoordelen.....
 • Willem Dijkman

  1 maand geleden
  Als het goed is staan er langs de Waal ook nog een hoop van die luchtmeters om de scheepvaart te controleren...hoe is dat verhaal afgelopen??

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Nijmegen e.o.