De roze Tesla-pillen die in omloop zijn, zijn gevaarlijk. Het risico op ziekenhuisopname is groot.
Volledig scherm
PREMIUM
De roze Tesla-pillen die in omloop zijn, zijn gevaarlijk. Het risico op ziekenhuisopname is groot. © Trimbos instituut

Politiek wil meer testen op drugs na incident met Tesla-pil: ‘Net Russisch roulette’

NIJMEGEN - Drugsgebruik in Nijmegen moet veiliger. Om daarvoor te zorgen, moet de gemeente Nijmegen actief jongeren en studenten informeren over vervuilde drugs die in de regio in omloop zijn. Dat bepleiten het CDA en D66, twee partijen die normaal gesproken lijnrecht tegenover elkaar staan qua drugsbeleid.

14 reacties

 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  Testen, Testen, Testen. Een idee om ook bestuurders te testen alvorens ze een functie mogen bekleden voor maximaal 4 tot 8 jaar?
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  H.Haverkamp, het gaat over drugs en alcohol valt daar ook onder maar de meesten mensen weten dat niet. Vooral omdat het maatschappelijk geaccepteerd is dat men zich lam zuipt op de Zwarte Cross enzo. U wel bekend heb ik het vermoeden.
 • Mark Pier

  1 jaar geleden
  Alcohol, de meest verkochte drugs ook verbieden. Scheelt een hoop verkeersslachtoffers, agressie, huiselijk geweld en er kan bespaard worden op verslavingszorg. En mensen die door toedoen van alcohol schade maken of in het ziekenhuis belanden ook de rekeningen zelf laten betalen.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Studenten die zo nodig gootsteenontstopper en andere chemicaliën nodig hebben om zich te kunnen ontspannen zijn niet goed wijs in hun bovenkamer. Wat een ontzettende sulletjes zijn dat. Inderdaad... maak ze met een campagne maar belachelijk want zo gedragen ze zich ook. Ze dragen groots bij aan moordlustige criminaliteit en verpesten de samenleving. Zwakkelingen!!! Overigens: ik heb er altijd nee tegen gezegd. Het is een kwestie van discipline en een sterk karakter.
 • Jan Willems

  1 jaar geleden
  Gek, gekker.....Nederland!!!!!!!!!
 1. Alarm om gevaarlijke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuisopname’
  PREMIUM

  Alarm om gevaarlij­ke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuis­op­na­me’

  NIJMEGEN/ARNHEM - De zeer gevaarlijke Tesla-pil is mogelijk op meerdere plekken in Gelderland in omloop. Verslavingsorganisaties IrisZorg en het Trimbos Instituut slaan alarm. Donderdag zijn de locaties van de drugstestservice in Arnhem en Nijmegen de hele dag op afspraak open: mensen die zo’n pil hebben, worden met klem verzocht die daar zo snel mogelijk in te leveren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.