Een studentenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Een studentenhuis. © Eveline van Elk

Politiek wil tijdelijke stop op nieuwe studentenhuizen

NIJMEGEN - Huiseigenaren mogen naar alle waarschijnlijkheid met ingang van volgend jaar geen panden meer opsplitsen voor kamerbewoning. Een nipte meerderheid van de Nijmeegse politiek stemt - zoals het er nu uitziet - vanavond in met een voorstel van oppositiepartijen Stadspartij DNF en PvdA om nieuwe aanvragen één jaar lang niet in behandeling te nemen.

21 reacties

 • Nadenken

  2 jaar geleden
  Woongroepen kennen vaak na algehele aflossing van de hypotheek wel een winstuitkering naar rato van de bewoonde jaren. De groep sluit dan een nieuwe hypotheek af op actuele waarde van de woning en lost deze weer af. Eigenlijk dus een heleboel huisjesmelkers :)
 • Nadenken

  2 jaar geleden
  Ouderen zorgen nauwelijks voor rollende euro's in de stad, meeste ouderen hebben alles al.  Financieel krachtige ouderen zijn steeds vitaler en juist die kapitaalkrachtige zijn veel op vakantie. Studenten blijven vaak hangen en hebben nog veel life events in het verschied, kopen dus huizen, verbouwen die, richten in, krijgen kinderen, werken in de stad etc.
 • Nadenken

  2 jaar geleden
  Volgens kamerbreed is er toch een overschot aan kamers? Hanteert men dit standpunt nog steeds? Tevens heeft kamerbreed nog steeds het idee dat een paar panden terug naar de markt de stijgende woningprijzen teniet gaat doen.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Precies... het moet niet zo worden, dat dadelijk 40% van Nijmegen allemaal studenten zijn. Dit is geen gezonde balans.
 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Probleem is dat het vergunningenstelsel van de gemeente zelf al een vorm van bestuurs-agressie is die in strijd is met de wet.Iedereen die zo'n boete krijgt op basis van het wanbeleid van de gemeente kan hem succesvol aanvechten bij de rechter.Kortom, de vorm van  ambtelijke agressie die je voorstelt zal de gemeente alleen maar geld kosten. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.