Met de opbouw van de podia is inmiddels gestart.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de opbouw van de podia is inmiddels gestart. © Paul Rapp

Politiek zet vraagtekens bij hoge kosten Democratiefestival in Nijmegen

NIJMEGEN - Uit politieke hoek worden vraagtekens geplaatst bij het Democratiefestival. SP-Kamerlid Ronald van Raak is niet van de partij in Nijmegen. ,,Ik denk dat het geld beter besteed kan worden. 1 miljoen is een hoop geld voor een feestje waarvan ik verwacht dat er vooral ambtenaren en lobbyisten op af komen.”

49 reacties

 • Arjen Daverveld

  4 jaar geleden
  Van mij hoeft het ook niet hoor, een miljoen subsidie voor zo'n festival.Maar ik word wel een beetje moe van het onderbuikgeroeptoeter over de aard van het festival in de reacties hier. Verdiep je eens in het programma. Henk Krol, ArendJan Boekesteijn, Tom Middendorp, Joost Eerdmans. Die komen ook. Dat is toch nauwelijks "linkse elite" te noemen, lijkt me.
 • B. Magnusson

  4 jaar geleden
  Dat lijkt logisch geredeneerd maar vaak verrast de praktijk je toch. 
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Economisch is D66 heel rechts geworden, tegen de VVD aan. Sociaal zijn ze heel politiek correct geworden, maar dat bijt weer niet met economisch rechtse politiek. Daarom verliest Mark Rutte ook geen slaap over Zwarte Piet discussies, VOC standbeelden, Nederland van het gas en vrouwenquotas. Zolang hij en zijn multinational vriendjes mogen zakenvullen vindt hij alles best. Alleen de SP is nog enigszins een traditioneel linkse partij, die economisch meer gemeen heeft met de PVV en FvD dan GL, PVDA en D66. Maar ja, wie weet nog waar de SP voor staat?
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Volgens mij is verkleining van de welvaartsverschillen allang gesneuveld bij Links op het politiek correcte altaar, en rechts vindt dat prima omdat politieke correctheid zakkenvullen niet in de weg staat. 
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  De PVV is geen democratische partij maar een 1 mans zaak van Wilders. Forum heeft het te druk met ruziën en rollebollen over de straat en is kennelijk ook een 1 mans zaak maar dan van Baudet. Ik sta sympathiek voor een hoop van de issues die ze aandragen maar het zijn niet echt de beste vertegenwoordigers voor die issues.