Op het terrein tussen Waalbrug en Het Masker moet een deel van de bebouwing op het stadseiland Veur Lent gerealiseerd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein tussen Waalbrug en Het Masker moet een deel van de bebouwing op het stadseiland Veur Lent gerealiseerd worden. © Bert Beelen

Politieke partijen willen geen honderd woningen op Nijmeegs stadseiland

NIJMEGEN - Er komen minder dan de geplande honderd nieuwe woningen op stadseiland Veur Lent, als het aan een meerderheid van de gemeenteraad van Nijmegen ligt. Maar hoeveel het er dan wel moeten worden, daar lopen de meningen sterk over uiteen. 

10 reacties

 • moon lover

  1 maand geleden
  Perfekte lokatie om de duurste appartementen van Nijmegen neer te zetten zodat de schulden van dit projekt eindelijk afbetaald kunnen worden. Er zijn genoeg mensen die een miljoen voor een appartement kunnen/willen betalen en dat kan op deze lokatie.
 • Max Höppener

  1 maand geleden
  Ach de Waalsprong..... Wie herinnerd zich nog dat jaarlijks door iedere Nijmegenaar 80 euro extra OZB bijgedragen wordt aan dit financieel debacle? Feit is dat er ontwikkeld wordt en er nog altijd een gigantisch verlies geleden wordt op deze Vinexlocatie. Ambitieuze plannen, die onderweg vele malen zijn gewijzigd; en door wie! Vanaf minuut 1 is dit een bekende bouwlocatie, die door vertraging op vertraging nog niet bebouwd is, waarom weer aanpassen? Bouwen die handel, en vlug ook!
 • Rob Essers

  1 maand geleden
  Het eiland Veur Lent is 58 ha groot. Hiervan wordt volgens de plannen 3,5 ha (6%) ontwikkeld. Het grootste deel van het ontwikkelgebied Stadseiland ligt niet op het eiland Veur Lent. Van het totale gebied (11,5 ha) dat ontwikkeld wordt, ligt het grootste deel (70%) in de buurt Hoge Bongerd ten noorden van de Spiegelwaal.
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  minder dan de geplande hoeveelheid? hoeveel komen er en waarom? dit eiland is veel te klein om vol te zetten met wat voor bouw dan ook.
 • Jeroen Franssen

  1 maand geleden
  Vooral sociale woningbouw op het eiland, wat een briljant idee. Dat kan alleen van linkse partijen komen. Dus dan verdient de gemeente er bijna niets aan, en een prachtig park wat de entree van Nijmegen is wordt omgetoverd tot het lelijke niveau van de flats in Dukenburg.
 1. Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten

  Er werd aangebeld. Voor de deur stond een kleine meneer met een in plastic verpakt post-it geeltje in zijn hand. Hij heette Max, zo bleek later, dus laten we hem maar meteen zo noemen. Max legde uit; hij had een auto in de straat gezien, een oldtimer, en of die van mij was. Toen ik had verteld dat het oranje vehikel aan mijn zoon toebehoorde en dat deze er niet was, bleek Max allerminst uit het veld geslagen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Nijmegen e.o.