Op het terrein tussen Waalbrug en Het Masker moet een deel van de bebouwing op het stadseiland Veur Lent gerealiseerd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein tussen Waalbrug en Het Masker moet een deel van de bebouwing op het stadseiland Veur Lent gerealiseerd worden. © Bert Beelen

Politieke partijen willen geen honderd woningen op Nijmeegs stadseiland

NIJMEGEN - Er komen minder dan de geplande honderd nieuwe woningen op stadseiland Veur Lent, als het aan een meerderheid van de gemeenteraad van Nijmegen ligt. Maar hoeveel het er dan wel moeten worden, daar lopen de meningen sterk over uiteen. 

10 reacties

 • moon lover

  7 maanden geleden
  Perfekte lokatie om de duurste appartementen van Nijmegen neer te zetten zodat de schulden van dit projekt eindelijk afbetaald kunnen worden. Er zijn genoeg mensen die een miljoen voor een appartement kunnen/willen betalen en dat kan op deze lokatie.
 • Max Höppener

  7 maanden geleden
  Ach de Waalsprong..... Wie herinnerd zich nog dat jaarlijks door iedere Nijmegenaar 80 euro extra OZB bijgedragen wordt aan dit financieel debacle? Feit is dat er ontwikkeld wordt en er nog altijd een gigantisch verlies geleden wordt op deze Vinexlocatie. Ambitieuze plannen, die onderweg vele malen zijn gewijzigd; en door wie! Vanaf minuut 1 is dit een bekende bouwlocatie, die door vertraging op vertraging nog niet bebouwd is, waarom weer aanpassen? Bouwen die handel, en vlug ook!
 • Rob Essers

  7 maanden geleden
  Het eiland Veur Lent is 58 ha groot. Hiervan wordt volgens de plannen 3,5 ha (6%) ontwikkeld. Het grootste deel van het ontwikkelgebied Stadseiland ligt niet op het eiland Veur Lent. Van het totale gebied (11,5 ha) dat ontwikkeld wordt, ligt het grootste deel (70%) in de buurt Hoge Bongerd ten noorden van de Spiegelwaal.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  minder dan de geplande hoeveelheid? hoeveel komen er en waarom? dit eiland is veel te klein om vol te zetten met wat voor bouw dan ook.
 • Jeroen Franssen

  7 maanden geleden
  Vooral sociale woningbouw op het eiland, wat een briljant idee. Dat kan alleen van linkse partijen komen. Dus dan verdient de gemeente er bijna niets aan, en een prachtig park wat de entree van Nijmegen is wordt omgetoverd tot het lelijke niveau van de flats in Dukenburg.
 1. Stadseiland Veur-Lent krijgt flink aantal nieuwe huizen maar moet wel groen park blijven
  PREMIUM

  Stadsei­land Veur-Lent krijgt flink aantal nieuwe huizen maar moet wel groen park blijven

  NIJMEGEN - Er zijn drie locaties op stadeiland Veur-Lent aangewezen waar op termijn woningbouw wordt gerealiseerd. Het grootste potentiële bouwterrein is een langgerekt gebied aan de Spiegelwaal tussen de Waalbrug en de brug Lentloper. Ook heeft de gemeente Nijmegen twee plekken aan de andere kant van de Waalbrug op het oog, tussen de nevengeul en de dijk. In totaal gaat om 3,5 hectare bouwgrond waar met name in het oog springende ‘iconische’ bebouwing moet komen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.