Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem heeft al een milieuzone. © Erik van 't Hullenaar

Politieke partijen willen milieuzone in Nijmegen weren: ‘Een veel te zware ingreep’

NIJMEGEN - in Nijmegen moet geen milieuzone komen. Dat zeggen de VVD en Stadspartij DNF. Zij willen een stokje steken voor de voornemens van de Nijmeegse coalitie om met ingang van 2021 oude diesels uit de stad te weren.

De twee partijen willen dat de komst van een milieuzone wordt geschrapt uit een totaalpakket van plannen over de toekomst van vervoer in Nijmegen, de zogenaamde mobiliteitsvisie.

In Nederland zijn inmiddels dertien steden met een milieuzone, waaronder Arnhem. De rijksoverheid probeert de wildgroei inmiddels enigszins te reguleren.

Vanaf volgend jaar kunnen gemeenten kiezen tussen twee soorten milieuzones: in de ene worden dieselauto’s van voor 2006 geweerd, in de ander die van voor 2001. Nijmegen wil dus opteren voor die eerste variant. 

Een eventueel verbod zou in ieder geval gelden voor het gebied binnen de ringwegen. Dus niet alleen de binnenstad, ook in de wijken zou de oude diesel uit het straatbeeld moeten verdwijnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.