10.000 demonstranten vechten tegen de politiemacht en delven het onderspit, maar de parkeergarage komt er niet aan de Piersonstraat in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
10.000 demonstranten vechten tegen de politiemacht en delven het onderspit, maar de parkeergarage komt er niet aan de Piersonstraat in Nijmegen. © Marcel Antonisse/Nationaal Archief

Politieman Hans van Meegen: ‘Op de dag van de ontruiming 40 jaar geleden brak de hel los’

NIJMEGEN -  Het is lesmateriaal op de Politieacademie, de Piersonrellen in de jaren 80. Deze heftige periode maakte ook op politiemensen veel indruk. Hans van Meegen, inmiddels met pensioen, was erbij als agent. Dit is zijn terugblik.

3 reacties

 • Theo Fleuren

  8 maanden geleden
  Dat weet ik ook nog goed ,ik was dienstplichtig soldaat en fietste van Overasselt naar CS Nijmegen om met de trein naar mijn kazerne te gaan, maar werd ook zomaar belaagd door demonstranten en ben met een busje van de marechaussee naar station gebracht........
 • Byron Hendriks

  8 maanden geleden
  Goed dat het verhaal van alle kanten wordt verteld. De eenzijdige op de borstklopperij van het krakers oud strijders legioen doet me teveel denken aan al die andere veteranen verhalen, het liefst flink aangedikt om de eigen heldenrol te benadrukken. Van de andere kant zijn die nostalgische oudjes die teren op hun verleden ook wel weer aandoenlijk. Vroeger een gevaar voor de rechtsorde en nu burgerlijke brave oudjes die teren op hun aangedikte verleden.
 • Marjolijn Dehue

  8 maanden geleden
  Toen woonde ik op kamers aan de Bloemerstraat, boven het Biljartpaleis. Als wij, dames, thuis kwamen kregen we begeleiding van een agent. Niet als beveiliging maar om te controleren of we el wel echt woonde. Meestal wilde de begeleider dan meteen even gebruik maken van het toilet.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.