Het bivak van de Polen op het Waalstrand bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bivak van de Polen op het Waalstrand bij Nijmegen. © Paul Rapp

Pools drietal verblijft uit pure wanhoop al een maand in 'Hotel Waalstrand'

NIJMEGEN - Keurige mensen. De medewerkster van de Mariënburgkapel in Nijmegen heeft niets dan goeds te melden over de drie dakloze Polen die de afgelopen weken regelmatig in de ochtenduren kwamen binnenwandelen. ,,Ze zien er hooguit een beetje verlopen uit. Maar dat is niet vreemd, als je al weken op het Waalstrand woont.’’

14 reacties

 • dks

  4 jaar geleden
  Ik vind het meer een Linkse uitspraak. Ach die zielige mensen!
 • Ricsi

  4 jaar geleden
  Het is hier het hele jaar door van alle kanten pluk seizoen.
 • Bachus

  4 jaar geleden
  Ja KDKKN dat weet ik. Gedogen is de grootste strafrechtelijke miskleun van de laatste jaren. Brengt alleen onduidelijkheid, ellende en tweespalt.  Moeten we dus inderdaad vanaf. Heb ik je vraag zo voldoende beantwoord?
 • KNijmegenaar

  4 jaar geleden
  Precies!! Het niet (meteen) worden bekeurd vanwege het tentloos slapen op een waalstrand betekent niet dat je dan automatisch iets doet wat niet verboden is. Bachus heeft dus volkomen gelijk. En als er de afgelopen jaren niet zo veel bezuinigd was op de politie en ze dus meer mankracht en middelen hadden, hadden ze ongetwijfeld wel direct gehandhaafd, opgetreden net zoals dan tegen bijv. kampvuurtjes, feestjes en sluikstort aan de waalstrandjes. Maar waarschijnlijk is het nu een kwestie van prioriteiten en budgetten.
 • Fred Schuit

  4 jaar geleden
  Ik vind het getuigen van verantwoordelijkheid pakken. In je eigen land niet aan de bak kunnen en het dan uit pure wanhoop, met geen enkele garantie of zekerheid, proberen in een ander land en alle gebrek aan comfort en basale voorzieningen voor lief nemen.Een hoop mensen in Nederland zijn niet in staat om zo door te pakken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.