Het ontwerp van het nieuwe Merleyn aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van het nieuwe Merleyn aan de Nieuwe Marktstraat in Nijmegen © Ontwerp van architect is Bo Kristiaan Janssen.

Poppodium Merleyn komt zeker in Nieuwe Marktstraat, inspraak gaat alleen over invulling

NIJMEGEN - Het nieuwe poppodium Merleyn, nu nog gevestigd in de Hertogstraat, komt in de Nieuwe Marktstraat. Dat is voor cultuurwethouder Noël Vergunst geen vraag meer. Omwonenden, die eerder fel protesteerden tegen de komst van het kleine zusje van Doornroosje in het voormalige Vitens-gebouw, kunnen nog wel meepraten, maar alleen over de invulling van de plannen voor hun deur.  

4 reacties

 • Rick

  3 dagen geleden
  Meneer Arts is niet de "enige" bewoner in Nijmegen. Ik durf te wedden dat er een ruime meerderheid voor deze locatie is, maar als de overlast beperkt kan worden dan gun ik dat Arts van harte.
 • H.E.M. Arts

  3 dagen geleden
  De plaats van het nieuwe poppodium Merleyn ligt vast. Bewoners mogen eventueel nog wat inbrengen over de invulling van de omgeving. Hiermee zal juridisch misschien voldaan worden aan inspraak voor bewoners. Bewoners voelen zich echter niet gehoord en raken teleurgesteld in "de politiek".
 • Fifie Fifie

  3 dagen geleden
  Nep inspraak dus. Want herrie en overlast komt van mensen op straat midden in de nacht
 • Harrie Nak

  3 dagen geleden
  Merleyn moet juist wél daar komen, dan zitten ze dicht bij Doornroosje. Bewoners hebben niet overál iets over te zeggen. Over eventuele overlast wel, maar met max 250 bezoekers is dat niet bijzonder groot. Zou toch idioot Zijn dat ene meneer Arts in zn eentje het lokatiebeleid van de gemeente gaat bepalen!!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Nijmegen e.o.