Volledig scherm
Diederik Jekel © Lilian van Rooij

Popster van wetenschap naar Hogeschool Arnhem Nijmegen

NIJMEGEN - Wetenschapper Diederik Jekel, bekend van tv-programma’s als De Wereld draait door en Wie is de mol?, komt dinsdag 26 februari naar de Hogeschool Arnhem Nijmegen. In het kader van de HAN Educatie Collegetour, over innovatie in het onderwijs, legt hij uit hoe moeilijke en ‘nerdy’ onderwerpen toch begrijpelijk uitgelegd kunnen worden. 

Hoe geef je colleges waarbij studenten niet wegdromen of meer aandacht hebben voor hun smartphone? Jekel lijkt met zijn enthousiaste, losse en concrete verteltrant het middel te hebben gevonden. Na zijn eerste optreden bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD besloot hij ook wetenschapsjournalist en schrijver te worden. 

Hij behaalde zijn master in vastestoffysica, niet bepaald een sexy tak van de wetenschap. Dat geldt eigenlijk voor vrijwel alle bètawetenschappen, maar 'nerd’ Jekel heeft er een nieuw elan aan gegeven op tv, in boeken en artikelen maar ook in schoolklassen. Hij weet jong en oud te boeien.

Jekel is dus de ideale inspirator voor de onderwijzers en leraren van de toekomst, die op de HAN studeren. Zijn college begint 18.00 uur in het I/O-gebouw aan de Kapittelweg. Toegang is gratis, wel van tevoren aanmelden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.