Populaire sluipweg in Nijmegen is niet zomaar uitgewist

VIDEONIJMEGEN - Spuugzat waren de omwonenden van de Griftdijk in Nijmegen-Noord de drukte op de doorgaande weg. De sluiproute maakte het leven in de aangrenzende nieuwbouwwijken op gezette tijden veel minder aangenaam. Zo'n beetje elke werkdag stond de boel 's ochtends en 's avonds luidruchtig vast. Om tafel met de gemeente Nijmegen kwamen de omwonenden zelf op het idee om de Griftdijk in de spitsuren verboden terrein te laten verklaren voor iedereen die er niet woont.

Niet de hele weg, die is kilometers lang, maar een stukje. Daar werden vorig jaar zomer zodoende camera’s geplaatst die tussen 07.00 en 09.00 uur en 16.00 en 18.00 uur alle passerende kentekens fotograferen. Alleen omwonenden kunnen een ontheffing kopen (5 euro per jaar) en in de spits ongestraft ‘de knip’ passeren. Wie in de buurt werkt, heeft geen recht op een ontheffing en boetes voor de hulpdiensten worden er uitgefilterd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.