Harrie Gubbels, directeur van vrije school Meander in Nijmegen, voor de school aan de Celebesstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Harrie Gubbels, directeur van vrije school Meander in Nijmegen, voor de school aan de Celebesstraat. © Gerard Verschooten

Populaire vrije school Meander wil uitbreiden in Nijmegen-Noord maar mag dat niet

NIJMEGEN - De Nijmeegse vrije school Meander moest vorig jaar 24 kleuters ‘nee’ verkopen omdat er geen plek meer is. De populaire basisschool wil daarom een dependance openen in Nijmegen-Noord, maar dat is vooralsnog niet mogelijk. 

6 reacties

 • Josefien

  3 jaar geleden
  Gedeeltelijk met je eens. Ik ben een groot voorstander van alleen openbaar onderwijs.Wel vind ik het belangrijk dat kinderen vanaf een bepaalde leeftijd leren over de verschillende godsdiensten die er zijn, bijvoorbeeld bij maatschappijleer. Sport hoort ook op scholen zelf, zeker gezien het minder bewegen van veel kinderen.
 • ARRA

  3 jaar geleden
  De vrijheid van onderwijs is jaren geleden op een bepaalde manier in de Nederlandse wetgeving vastgelegd. Gezien de huidige tijd ben ik meer voorstander van openbaar onderwijs waardoor kinderen met elkaar leren omgaan met verschillende achtergronden. Naast dit onderwijs kunnen kinderen buiten schooltijd zich verder ontwikkelen op gebieden van o.a. geloof, sport en cultuur. 
 • Sjakie

  3 jaar geleden
  Dogma's van Nijmegen zitten in beton. Tenslotte is Nijmegen van ""de maakbare samenleving". Zie ook de verkiezingsuitslag. :-)
 • Lentenaar

  3 jaar geleden
  Lees hier meer over de vrijescholen en antroposofiehttps://skepsis.nl/antroposofisch/
 • Oosterhout2014

  3 jaar geleden
  Ze kunnen natuurlijk wel gewoon naar school maar niet naar een vrije school. In Nijmegen-Noord plek zat bij de Oversteek, de Uitdaging etc. Verder komen er nog 3 nieuwe basisscholen in Nijmegen Noord. Een in de Stelt in Lent, een in Hof van Holland en een in Woenderskamp. Mogelijk kan de vrije school een van deze scholen gaan overnemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.