Harrie Gubbels, directeur van vrije school Meander in Nijmegen, voor de school aan de Celebesstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Harrie Gubbels, directeur van vrije school Meander in Nijmegen, voor de school aan de Celebesstraat. © Gerard Verschooten

Populaire vrije school Meander wil uitbreiden in Nijmegen-Noord maar mag dat niet

NIJMEGEN - De Nijmeegse vrije school Meander moest vorig jaar 24 kleuters ‘nee’ verkopen omdat er geen plek meer is. De populaire basisschool wil daarom een dependance openen in Nijmegen-Noord, maar dat is vooralsnog niet mogelijk. 

6 reacties

 • Josefien

  2 jaar geleden
  Gedeeltelijk met je eens. Ik ben een groot voorstander van alleen openbaar onderwijs.Wel vind ik het belangrijk dat kinderen vanaf een bepaalde leeftijd leren over de verschillende godsdiensten die er zijn, bijvoorbeeld bij maatschappijleer. Sport hoort ook op scholen zelf, zeker gezien het minder bewegen van veel kinderen.
 • ARRA

  2 jaar geleden
  De vrijheid van onderwijs is jaren geleden op een bepaalde manier in de Nederlandse wetgeving vastgelegd. Gezien de huidige tijd ben ik meer voorstander van openbaar onderwijs waardoor kinderen met elkaar leren omgaan met verschillende achtergronden. Naast dit onderwijs kunnen kinderen buiten schooltijd zich verder ontwikkelen op gebieden van o.a. geloof, sport en cultuur. 
 • Sjakie

  2 jaar geleden
  Dogma's van Nijmegen zitten in beton. Tenslotte is Nijmegen van ""de maakbare samenleving". Zie ook de verkiezingsuitslag. :-)
 • Lentenaar

  2 jaar geleden
  Lees hier meer over de vrijescholen en antroposofiehttps://skepsis.nl/antroposofisch/
 • Oosterhout2014

  2 jaar geleden
  Ze kunnen natuurlijk wel gewoon naar school maar niet naar een vrije school. In Nijmegen-Noord plek zat bij de Oversteek, de Uitdaging etc. Verder komen er nog 3 nieuwe basisscholen in Nijmegen Noord. Een in de Stelt in Lent, een in Hof van Holland en een in Woenderskamp. Mogelijk kan de vrije school een van deze scholen gaan overnemen.
 1. Angst voor bewapening boa: burgemeesters vrezen dat ze te veel op politieagenten gaan lijken
  PREMIUM
  32

  Angst voor bewapening boa: burgemees­ters vrezen dat ze te veel op politie­agen­ten gaan lijken

  Veel gemeenten in Oost-Nederland staan huiverig tegenover verdere bewapening van hun boa’s. Ze vrezen onder meer dat een boa te veel op een politieagent gaat lijken. De vraag naar hulpmiddelen als pepperspray, wapenstok en handboeien neemt onder boa’s en hun vakbonden toe omdat de boa een steeds grotere rol speelt in handhaving en toezicht en daarbij vaker te maken krijgt met agressie en geweld.
 1. File door omvergeblazen vrachtwagen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind
  PREMIUM
  update | video
  5

  File door omvergebla­zen vrachtwa­gen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind

  ERLECOM/NIJMEGEN/MALDEN/VEENENDAAL - De harde wind heeft dinsdag voor veel schade gezorgd in de regio. Even voor 16.00 uur waaide een vrachtwagen om op de A50, daardoor ontstond een lange file. Automobilisten moesten rekening houden met een vertraging van anderhalf uur. Ook waaide er een grote tent bij de McDonald's in Oosterhout, bij Nijmegen, om. Ook heeft de storm gevolgen voor mensen die een coronatest zouden doen. Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen, de grootste testlocatie van de regio, is gesloten. Ook de vaccinatielocatie van de GGD in Malden is dicht, net als de coronateststraat in Veenendaal.
 2. Gina wil autistische jongeren in moeilijke situaties helpen met haar boek ‘Ik kanker jij de angst’
  PREMIUM
  Vrijdaginterview

  Gina wil autisti­sche jongeren in moeilijke situaties helpen met haar boek ‘Ik kanker jij de angst’

  Mensen met autisme kunnen moeilijk met hun gevoelens omgaan. Zeker wanneer hij of zij in een zeer emotionele situatie zit. Het overkwam de zoon van de Nijmeegse Gina Voordouw (59). Zij kreeg kanker en overleefde het, maar hij verloor zijn steun en toeverlaat. Tien jaar later schrijven ze het boek Ik kanker jij de angst, om autistische jongeren in dit soort situaties te helpen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Nijmegen e.o.