Volledig scherm
De borden met portretten van slachtoffers van het bombardement op Plein '44 zijn lager gezet. © DG

Portretten slachtoffers bombardement op Plein ’44 lager gezet

NIJMEGEN - De borden met foto's van slachtoffers van het bombardement op Nijmegen op Plein ‘44 zijn lager gezet. Daardoor zijn de foto's van de overledenen beter te zien. Niet dat er klachten binnenkwamen bij de gemeente, zegt een woordvoerder, maar het verhaal dat Bart Janssen donderdagavond over de vele slachtoffers wil vertellen is de aanleiding.

,,Er was bij het plaatsen vrijdag wel wat discussie of de borden met foto's zo hoog zouden moeten zijn, omdat de foto's voor een voorbijganger wat moeilijk te zien zijn en de namen moeilijk te lezen’’, aldus woordvoerder Jack Broeksteeg. ,,Maar de reden dat ze zo hoog waren is dat dat mooi is als je het plein oploopt.’’

Tijdens de herdenking van het bombardement, onder andere langs de brandgrens, donderdagavond vertelt Bart Janssen verhalen over vele overledenen op de foto's. De Nijmegenaar deed er lang onderzoek naar en  heeft de portretten verzameld. Op zijn verzoek zijn de borden lager gezet zodat hij de mensen kan aanwijzen waarover hij vertelt. ,,We laten de borden daarna ook laag staan’’, aldus Broeksteeg.

Volledig scherm
De borden hoger, zoals ze eerder stonden. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.