Hangend over de maquette van het Kasteel van Hallo in zijn werkkamer, wijst Kees Moerbeek op de kapel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hangend over de maquette van het Kasteel van Hallo in zijn werkkamer, wijst Kees Moerbeek op de kapel. © Foto: Bert Beelen

Prachtige oude stad Nijmegen komt tot leven op YouTube

NIJMEGEN - Kees Moerbeek maakt films van oud beeldmateriaal van Nijmegen waardoor de prachtige oude stad in 2020 weer helemaal tot leven komt.

Een tocht over de Waalkade in 1860 of een rondje om Belvédère in 1806. Een kijkje in de statige stationshal van Nijmegen vóór het bombardement in februari 1944.

Of een wandeling door de tuinen van kasteel Bat-Ouwe-Zate (‘Kasteel van Hallo’, in de volksmond) dat in 1859 verrees en een kleine honderd jaar stond op de grond waar tegenwoordig De Lindenberg huist.

Het YouTube-kanaal van Kees Moerbeek is een ware droomvlucht door het verleden van de stad. De Nijmegenaar (65) is kunstenaar en bekend van pop-upboeken. Hij maakte in 2018 een aantal prachtige boeken over het betoverende Nijmegen van voor de oorlog.

Quote

Om dit merkwaardi­ge kasteel te begrijpen moest ik het eerst nabouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.