De herdenking van de V1-inslag in het Nijmeegse Waterkwartier. In het midden zit Jos Engelen die de inslag als 16-jarige meemaakte.
Volledig scherm
PREMIUM
De herdenking van de V1-inslag in het Nijmeegse Waterkwartier. In het midden zit Jos Engelen die de inslag als 16-jarige meemaakte. © DG

Precies 75 jaar geleden viel een V1-bom op het Waterkwartier: ‘Een gierend geluid, stilte en een enorme klap’

NIJMEGEN - Vandaag is het 75 jaar geleden dat er een V1-bom insloeg in het Nijmeegse Waterkwartier. De herdenking werd goed bezocht. Ook de 91-jarige Jos Engelen was erbij, die als kind de inslag ternauwernood overleefde.

Hij is inmiddels wat vergeetachtig, maar de inslag van de V1 weet Jos Engelen, die toen 16 was, nog precies. ,,We hadden die winter al met enige regelmaat V1's over zien vliegen”, vertelt hij. ,,Die ochtend lag ik nog in bed, maar  ik  hoorde hem aankomen. Een heel gierend geluid en daarna was het even stil. Toen volgde een enorme klap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’
    PREMIUM

    Kartonnen doodskist in de aanbieding: ‘Juist nu belangrijk om duurzame keuze te maken’

    NIJMEGEN - Het klinkt wat cru, in deze tijd met dagelijks toenemende sterftecijfers: een doodskist met korting. Maar het tegendeel is waar, stelt Koen Verlinden, eigenaar van Fair Coffins. ,,Juist nu hebben nabestaanden de neiging te kiezen voor een goedkope spaanplaat kist, de allerslechtste keuze voor het milieu. Terwijl onze duurzame kisten van gerecycled golfkarton ecologisch én goedkoper zijn.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.