Primeur: ‘Oude wijk’ Nijmegen een van eersten met eigen warmtenet

De Nijmeegse wijk Hengstdal wordt een van de eerste Nederlandse wijken met een eigen warmtenet. Via een buurt-warmtepomp kunnen 500 woningen in de wijk al over drie jaar gasvrij worden. Bewoners worden zelf baas over de buurtverwarmingscentrale.

17 reacties

 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Gefelicteerd, 20.000 euro per aansluiting en straks kun je geen kant meer op, elke jaar verhoging van exploitatie en energiekosten. Als de Gemeente Nijmegen dit als succesverhaal de wereld in toetert zij ze echt de weg kwijt. Zullen we 1 ding afspreken met elkaar, als de wijk hiermee instemt dan wil ik nooit maar dan ook nooit gejank horen over de kosten, te weinig warm water en ander gejammer. Dit is vragen om problemen die allemaal al bekend zijn. Dom dom dom. 
 • Pietertje

  3 jaar geleden
  Mag ik me gelukkig prijzen dat ik niet in Hengstdal woon? Laat je niet verkeerd voorlichten! Het gaat je kapitalen kosten en wooncomfort? Vergeet het maar. Alles wordt mooi gepraat door de wethouder en Alliander. En Nederland van het gas af gaat voorlopig niet gebeuren want het kost te veel.
 • Nonkel

  3 jaar geleden
  Mijn huis is inderdaad in de jaren 50 gebouwd. Een paar jaar geleden is de boel geïsoleerd: Dak, muren, driedubbele ramen, you name it. Dat is gedaan met alle woningen van WBV De Gemeenschap. Ik krijg sterk het idee dat je maar wat zit te zwammen zonder enige kennis, Theo. 
 • gerrit

  3 jaar geleden
  gewoon het gas van de russen klaar ben je al die leuke filmpjes ik moet het eerst zien
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  De klimaat jihad gaat door en laat zich niet stoppen door zulke futiliteiten als logica en feiten. Alles zodat de klimaatdrammers op twitter kunnen laten zien hoe goed bezig ze wel niet zijn. Zonnepanelen, windenergie, aardwarmte, restwarmte, biomassa, allemaal doekjes tegen het bloeden omdat we niet willen toegeven dat kernenergie de beste oplossing is. En anders kernfusie. Zet alle knappe koppen bij elkaar, geef ze al het geld voor energietransitie en zeg binnen 5 jaar willen we kernfusie. Zo hebben de Amerikanen destijds de atoombom voor elkaar gekregen. Dus het kan.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen