Volledig scherm
Begin februari stroomde de dam in de nevengeul bij Lent voor het eerst over bij hoogwater. © Twan Teunissen

Primeur: Spiegelwaal bij Lent stroomt mee met Waal

LENT - Voor het eerst stroomt vrijdagochtend de nieuwe nevengeul bij Lent mee met de rivier de Waal. Het water stroomt nu niet meer via de inlaat de Spiegelwaal in, maar over de dam die Waal en nevengeul scheidt. Iets dat volgens kenners ongeveer 6 maal per jaar zal gebeuren.

Verwachting is dat de nevengeul nog een dag of 3 mee blijft stromen.

Vrijdagochtend bereikte het waterpeil bij Lobith een stand van 12,69 meter boven NAP. Dat water komt vooral uit de Moezel en is nu onderweg naar Nederland. Omdat er de komende dagen weinig regen is voorspeld in het stroomgebied van de Rijn zal het water na deze golf naar verwachting weer gaan zakken.

Vanaf een stand van 12,5 meter gaan grote delen van uiterwaarden die niet worden beschermd door een zomerdijk overstromen.

Volledig scherm
© Twan Teunissen
Volledig scherm
Spiegelwaal bij Lent. © Twan Teunissen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Jonge Democraten voeren ludiek actie in Nijmegen: Dump hier uw drugsafval

    Nijmegen - ‘Heeft u nog drugsafval?’Een ludieke actie, maar met een bloedserieuze ondertoon. De Jonge Democraten, de jongerenafdeling van D66, vraagt met de actie aandacht voor het dumpen van drugsafval rondom Nijmegen. Ze willen dat de overheid een plek inricht waar criminelen anoniem hun afval van de XTC-productie kunnen achterlaten. Maar eerst moeten de jonge democraten hun partij daarvan nog overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.