De Tweede Walstraat in Nijmegen (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
De Tweede Walstraat in Nijmegen (archieffoto). © DG

Proef: Gemeente Nijmegen sluit straten in centrum af tegen drugsoverlast

NIJMEGEN - Nijmegen gaat dit najaar proeven houden met wegafsluitingen in het centrum. De barrières zijn bedoeld om drugsoverlast tegen te gaan. De Tweede Walstraat is in september en oktober dicht in de avonduren. In oktober is ook de Van Welderenstraat afgesloten. 

29 reacties

 • Joop v d Toolen

  2 maanden geleden
  Helpt niet het zal ergens anders weer opduiken ,hoe hard je er ook tegen vecht de mensen blijven gewoon gebruiken die gaan echt niet stoppen omdat ze daar niet meer mogen komen . De oorlog tegen drugs was al verloren voordat die begonnen was, de mens zit nou eenmaal zo in elkaar je heb gebruikers en niet gebruikers en dat zal altijd zo blijven zo lang als de mensheid bestaat daar verander je niets aan door een gebiedje af te sluiten. Het is nog zielig ook om op zo'n manier opgejaagd te worden .
 • Celine Brattinga

  2 maanden geleden
  Heel goed, is echt eng eng als je daar fietst. Met al die mafkezen die rondscheuren met veel herrie.
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  Goed plan, als je de straten afsluit stopt iedereen met het gebruiken, kopen en verkopen van drugs. Ik hoorde al dat alle dealers en gebruikers zijn verhuist naar de Noordpool toen ze van dit vreselijk goede plan hoorde.
 • Frank de Jager

  2 maanden geleden
  NY was in de jaren 80 een getto. Zero tolerance heeft er een normale stad van gemaakt. Dus harde aanpak met heel veel aanwezige Politie. Gelijk lang vast zetten. Dealertjes veel harder straffen. Dure autos, horloges etc in beslag nemen als ze niet te verantwoorden zijn. Onze samenleving is rot, de politici in hun jaren 30woning bubbel weten absoluut niet wat er op 'straat 'speelt. Zijn liever bezig met Woke, Klimaat, Stikstof en LHBQTetc. Het manco van democratie, 51 bepaalt voor de overige 49.
 • jan willems

  2 maanden geleden
  Dan komen ze gewoon met de electrische fiets. Tegen houden doe je die gouden handel niet door iets af te sluiten, maar we weten wie het zijn maar als wij hier zeggen wie het zijn worden we geblokkeerd of aangeklaagd. Winnen doet een eerlijk mens allang niet meer. Je word als burger gestraft door de gemeente die ze niet durft aan te pakken
 1. De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwapens onder jongeren?
  PREMIUM
  De Kwestie van Dirk

  De Kwestie van Dirk: hoe populair zijn steekwa­pens onder jongeren?

  ,,Treurig he?”, vraagt een man me retorisch. Met een sigaretje in de hand staart hij naar een foto van de jongen die vorige week met een messteek om het leven werd gebracht. Het portret hangt aan een boom op Plein 1944. Na het incident ontstond hier spontaan een monument. Bloemen, kaarsen en een flesje drank liggen onder de boom. De man kwam gewoon even kijken, hij zat bij eetcafé De Dromaai en de gedenkplek wekte zijn interesse.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen