Een sneltest. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een sneltest. Foto ter illustratie. © Carlo ter Ellen DTCT

Proef met sneltesten op HAN en Radboud Universiteit, maar animo nog niet hoog

ARNHEM/NIJMEGEN - De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Nijmeegse Radboud Universiteit zijn begonnen met een proef met sneltesten om het fysiek onderwijs te kunnen herstarten. Bij een negatieve uitslag mogen studenten uit het onderzoek werkgroepen op de campus bijwonen. De animo onder studenten lijkt vooralsnog niet erg hoog.

8 reacties

 • Pieter Zeeuw

  3 weken geleden
  @Koos, als je kijkt naar sterfte t.o.v. het bevolkingsaantal en je kijkt dan vanaf 2011 tot nu dan is er in de leeftijdscategorie tot 80 jaar helemaal geen oversterfte in 2020. Boven de 80 jaar wel, daar was het dan 0,74% oversterfte maar de gemiddelde levensverwachting van iemand die nu 65 is, is nog steeds ruim 20 jaar. zie bezorgdemensen, bron is OpendataCBS (Waar CBS ook haar onzin modellen op loslaat, dus beter zelf doen).
 • tinus aardsen

  3 weken geleden
  Ze moeten eens ophouden met paniek zaaien en hun beloftes eens een keer nakomen, moet je kijken wat een zooitje het is in Nederland met het kabinet,GGD en het RIVM, ze maken fout op fout en wij moeten hun nog vertrouwen? ze vliegen gelijk in paniekstand, als er ineens een virus opduikt, helaas met veel slachtoffers, dat had bijna voorkomen kunnen worden, als het kabinet eens fatsoenlijke maatregelen neemt en niet dit kinderachtig gedoe!
 • Koos Tabak

  3 weken geleden
  @ Peter, ik heb mn vader het jaar voor corona verloren aan een longziekte, Hij werd net geen 82. Natuurlijk is het een vreselijke ziekte maar ik kom niet tot een ander inzicht nu het ineens corona heet. Er sterven dagelijks ongeveer 200 mensen aan kanker, vreselijke ziekte. Dood hoort bij het leven. Liever niet natuurlijk maar als je zo een beetje de hele wereld plat moet leggen dan..tja..wat is dat dan..politiek, paniek maar bottom line is dat er 15000 oversterfte was in 2020 tov 150000 normaal
 • Peter Schuurstra

  3 weken geleden
  @Koos Tabak, wellicht moet je een keer gaan praten met mensen die een familielid hebben verloren aan Corona. Mogelijk kom je dan tot een ander inzicht.
 • Koos Tabak

  3 weken geleden
  niet echt een sluitend systeem dus... Dus dan wat? Ik heb wel een idee maar ik zeg het niet. Overbevolking is de grootste bedreiging voor moeder Aarde.
 1. Gina wil autistische jongeren in moeilijke situaties helpen met haar boek ‘Ik kanker jij de angst’
  PREMIUM
  Vrijdaginterview

  Gina wil autisti­sche jongeren in moeilijke situaties helpen met haar boek ‘Ik kanker jij de angst’

  Mensen met autisme kunnen moeilijk met hun gevoelens omgaan. Zeker wanneer hij of zij in een zeer emotionele situatie zit. Het overkwam de zoon van de Nijmeegse Gina Voordouw (59). Zij kreeg kanker en overleefde het, maar hij verloor zijn steun en toeverlaat. Tien jaar later schrijven ze het boek Ik kanker jij de angst, om autistische jongeren in dit soort situaties te helpen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Nijmegen e.o.