Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de Graafseweg staduitwaarts. © Paul Rapp

Proef met versmalling Graafseweg afgeblazen

NIJMEGEN - De proef voor verdere versmalling van de Graafseweg, die voor november was aangekondigd, gaat niet door. Dat hebben zeven fracties uit de oppositie van de Nijmeegse gemeenteraad weten te bewerkstelligen, met steun van coalitiepartij SP. 

Alleen GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren steunden de proef nog. Wethouder Noël Vergunst beloofde daarop dat er slechts per computer een simulatie gemaakt zal worden, om op die manier te zien wat de effecten van een versmalling zouden zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.