Volledig scherm
PREMIUM
De Vierdaagsefeesten en de Dar gaan het afval nog beter gescheiden inzamelen, zodat het plastic hergebruikt kan worden voor nieuwe producten. © Gerard Verschooten

Proef: plastic bekertjes Vierdaagsefeesten worden opnieuw plastic bekertjes

NIJMEGEN - Geen hergebruik van plastic bekers via statiegeld, wél recycling van plastic bekers als grondstof voor nieuwe plastic bekers. Dat is het doel van een proef tijdens de komende Vierdaagsefeesten. Het evenement is verkozen tot een van de vijftien landelijke proefprojecten om van huishoudelijk plastic afval nieuw plastic te maken.

Tijdens de Vierdaagsefeesten (1,6 miljoen bezoekers) worden jaarlijks miljoenen plastic bekertjes gebruikt. Die zijn onderdeel van de 400 ton afval die in tien dagen wordt geproduceerd.

Idee is om de bekertjes voortaan strikt gescheiden in te zamelen van het overige afval. Omdat alle horeca tijdens de Vierdaagsefeesten dezelfde bekers van dezelfde fabrikant gebruikt, ontstaat zo een ‘zuivere afvalstroom’ van één soort plastic die bovendien niet zwaar verontreinigd is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Actievoerders dumpen morgen overtollig plastic bij Albert Heijn in Nijmegen

    Actievoer­ders dumpen morgen overtollig plastic bij Albert Heijn in Nijmegen

    NIJMEGEN - ‘Laat het plastic van je boodschappen achter in de Albert Heijn.’ Die oproep doet Klimaat Actie Nijmegen. De actievoerders verzamelen zaterdag om 12.00 uur bij de Albert Heijn XL aan de Jacobslaan in Nijmegen. Tijdens de Plastic Attack gaan de actievoerders gelijktijdig boodschappen doen om vervolgens na het afrekenen zoveel mogelijk overtollig plastic verpakkingsmateriaal in de winkel achter te laten, legt Klimaat Actie Nijmegen in een persbericht uit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.