Volledig scherm
PREMIUM
De Vierdaagsefeesten en de Dar gaan het afval nog beter gescheiden inzamelen, zodat het plastic hergebruikt kan worden voor nieuwe producten. © Gerard Verschooten

Proef: plastic bekertjes Vierdaagsefeesten worden opnieuw plastic bekertjes

NIJMEGEN - Geen hergebruik van plastic bekers via statiegeld, wél recycling van plastic bekers als grondstof voor nieuwe plastic bekers. Dat is het doel van een proef tijdens de komende Vierdaagsefeesten. Het evenement is verkozen tot een van de vijftien landelijke proefprojecten om van huishoudelijk plastic afval nieuw plastic te maken.

Tijdens de Vierdaagsefeesten (1,6 miljoen bezoekers) worden jaarlijks miljoenen plastic bekertjes gebruikt. Die zijn onderdeel van de 400 ton afval die in tien dagen wordt geproduceerd.

Idee is om de bekertjes voortaan strikt gescheiden in te zamelen van het overige afval. Omdat alle horeca tijdens de Vierdaagsefeesten dezelfde bekers van dezelfde fabrikant gebruikt, ontstaat zo een ‘zuivere afvalstroom’ van één soort plastic die bovendien niet zwaar verontreinigd is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.