Het bouwprotest in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwprotest in Den Haag. © ANP

‘Protest met tractoren wordt verboden’

NIJMEGEN - Protestacties waarbij tractoren worden ingezet, zullen worden verboden. Burgemeesters gaan paal en perk stellen aan de massale inzet van de trekkers en andere landbouwvoertuigen bij demonstraties van boeren en bouwers.

145 reacties

 • Hulshof

  3 jaar geleden
  Natuurlijk mag eigenlijk niemand met een trekker de snelweg op. De minimum verplichte snelheid op de snelweg is 70 km per uur. Dat haalt een landbouwtrekker niet. Kwestie van al of niet de regels handhaven.Als mw Braun letterlijk heeft gezegd wat hierboven staat dan heeft ze onzin verteld. Per definitie (en volgens de wettekst) is een wapen een voorwerp waarmee je iemand kunt verwonden, doden, afdreigen of buiten gevecht stellen. Het hangt van de situatie af of b.v. een voertuig, een aardappelmesje, een potlood of voor mijn part een waterstraal uit een tuinslang als zodanig wordt aangemerkt.
 • Waterrat

  3 jaar geleden
  Alweer 35 jaar geleden, zomer 1984.. (En na de val van de Muur in november 1989 opnieuw een hit). Het betreft 'Over de Muur' van het Klein Orkest.
 • Zuurbes

  3 jaar geleden
  Ze kunnen toch gewoon met hun dikke mercedessen en suv's gaan!
 • Fred

  3 jaar geleden
  De minimumsnelheid is inderdaad afgeschaft. En vervangen door de regel dat voertuigen ingericht moeten zijn om een minimumsnelheid van 60km/u te halen. De zgn. minimumconstructiesnelheid. En steeds meer landbouwvoertuigen voldoen daaraan en zijn daarvoor door de RDW goedgekeurd.
 • Fred

  3 jaar geleden
  Maar wie heeft er gezorgd voor jouw melk, kaas, vlees, aardappelen, champignons, uien, suiker(bieten), etc. etc.? Dank je wel, landbouwers.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen