Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Think stock photos

Provincie: ‘Nijmegen vangt te weinig statushouders op’

NIJMEGEN - Nijmegen is afspraken over huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning niet nagekomen. De gemeente kan een gesprek verwachten met de provincie Gelderland. Dat schrijft commissaris van de Koning John Berends aan Provinciale Staten.

12 reacties

 • FFF

  3 jaar geleden
  En wie betaald de huisraad (wasmachine, tv, bedden, Etc Etc) van deze personen? Zorg er maar eerst voor dat de geboren Nijmegenaren een huis krijgen.
 • Spaarlampje

  3 jaar geleden
  Afgelopen week schreef mijn zoon zich in voor een betaalbare huurwoning in Nijmegen. Tezamen met 1500 anderen. Dat is zo’n beetje de trend voor het verkrijgen van betaalbare huurwoningen. Ik ben absoluut tegen discriminatie, maar hier maakt de Provincie zich wel schuldig aan positieve discriminatie. Waarom wel op de barricade voor vluchtelingen maar niet voor de autochtone Nederlander? Leg mij uit waarom de Provincie dit verschil maakt?
 • BurgeR

  3 jaar geleden
  Ja, maar van mij is ook uit de jaren 1990 (toen de eerste bootvluchtelingen verdronken in de Middellandse Zee) dat er een koppeling moest komen tussen het tegengaan van economsche migratie uit Afrika en het verminderen van importheffingen en het beter betalen voor producten (olie, cacao) en goede ontwikkelingshulp geven. Het populisme is altijd alleen voor Grenzen Dicht geweest. 
 • Gert

  3 jaar geleden
  We hadden lang geleden (in de jaren '80) afscheid moeten nemen van het romantische sprookje dat mensen van over de hele wereld een enkeltje Nederland nemen om zichzelf in veiligheid te brengen. Dat had kunnen leiden tot aanpassing van het Vluchtelingenverdrag (Genève, 1951) en daaruit voortvloeiende beperkingen t.a.v. van rechten op sociale voorzieningen en gezinshereniging. Dan was 20 jaar 'populisme' ons bespaard gebleven.
 • Luna

  3 jaar geleden
  Krijgen de Oost Europese landen ook een gesprek omdat ze helemaal niemand opnemen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen