De 'chalkback' van instagramaccount CatcallsofNimma op het stationsplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'chalkback' van instagramaccount CatcallsofNimma op het stationsplein. © Bert Beelen

‘Pssst meisje’? Nijmegen moet daar meer tegen doen, vinden PvdA en GroenLinks: ‘Juist nu scholen beginnen en de samenleving opengaat’

NIJMEGEN - Vrouwen nafluiten of ‘psssst meisje’ sissen: juist nu moet ook Nijmegen een plan maken om intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag te stoppen. Nijmegen loopt daarin achter, zeggen PvdA en GroenLinks.

15 reacties

 • richy vervuurt

  5 maanden geleden
  Heren ga eens een avondje stappen in New Castle (Engeland) Dan word je geregeld in je kont geknepen en soms in je kruis door jonge vrouwen die een hen party vieren daar ik stond eerst raar te kijken toen het mij overkwam en ik ben 58 jaar en ligt overgewicht dus geen Chippendale deze meiden vrouwen moeten er een aantal knijpen om de opdracht af te maken de eerste keer lachte ik erom maar dan begint het irritant te worden. Dus ik begrijp het wel wat vrouwen ondervinden niet leuk is.
 • Jan Jansen

  5 maanden geleden
  Maar goed dat dit probleem zich hoofdzakelijk centreert op de plekken waar de meeste linksstemmers zitten. Wanneer dat hier in het dorp zou zijn denk dat we dat probleem in een gezellige avond zelf hadden “opgelost”
 • A.M. BERBEN

  5 maanden geleden
  Deze "verontwaardiging" vanuit links in Nijmegen is puur voor de etalage en verder nergens voor aangezien het juist ook dit links in Nijmegen is dat al jaren niet wilt dat in dergelijke zaken man en paard worden genoemd. Kijk maar eens naar wat wethouder Groot Wassink in Amsterdam - van GL - in een vergelijkbare zaak deed, namelijk het betreffend rapport weken lang stilhouden en pas laten publiceren toen het al vakantietijd was geworden. Er valt hier dan ook niets anders te verwachten.
 • Ceciel Buijser

  5 maanden geleden
  Het loopt hier over van de selectieve verontwaardiging. Alsof alleen moslimmannen zich schuldig maken aan intimiderend gedrag jegens vrouwen. Een eyeopener voor jullie, mensen: dat klopt van geen kant. Ook witte mannen, of eigenlijk: mannen van alle kleuren, gezindten en afkomst, mannen met zowel een dikke als een smalle beurs: er is gewoon een probleem met mannen geen goede opvoeding hebben gehad, die denken dat ze lollig doen, of dat ze Gods gift to women zijn. Dat zijn ze niet. Klaar.
 • J le Blanc

  5 maanden geleden
  @Ceciel Buijser Jammer dat u zo generaliseert. Ik vermoed ook dat uw overtuiging weinig flexibel is, maar ik (en mijn dochter & vrouw vast ook) zou u adviseren een wandeling (bijv. in zomerse rok) door Nijmegen uit te zetten. Waarbij bijv. Nijmegen-Oost, Hazenkamp, maar ook Bloemerstraat, Willemsweg en Neerbosch-Oost worden aangedaan. Turven en dan evalueren, om te zien of uw overtuiging nog stand houdt... Generaliseren van welke groep dan ook is fout; maar je ogen sluiten voor misstanden ook.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.