De 'chalkback' van instagramaccount CatcallsofNimma op het stationsplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'chalkback' van instagramaccount CatcallsofNimma op het stationsplein. © Bert Beelen

‘Pssst meisje’? Nijmegen moet daar meer tegen doen, vinden PvdA en GroenLinks: ‘Juist nu scholen beginnen en de samenleving opengaat’

NIJMEGEN - Vrouwen nafluiten of ‘psssst meisje’ sissen: juist nu moet ook Nijmegen een plan maken om intimidatie en seksueel overschrijdend gedrag te stoppen. Nijmegen loopt daarin achter, zeggen PvdA en GroenLinks.

16 reacties

 • Clemens De vries

  9 maanden geleden
  Natuurlijk is het van alle tijden, maar agressief worden, dreigen schelden en hinderlijk volgen is iets van de laatste jaren. En komt inderdaad van een bepaalde groep; maar dat wil ‘woke’ links nederland niet horen..
 • Hans Jacobs

  1 jaar geleden
  Slap verhaal van jarenlang wegkijken en diegene die het doen lachen om dit soort plannetjes. De politie is bang voor ze!
 • Bert Peters

  2 jaar geleden
  Maar goed dat dit probleem zich hoofdzakelijk centreert op de plekken waar de meeste linksstemmers zitten. Wanneer dat hier in het dorp zou zijn denk dat we dat probleem in een gezellige avond zelf hadden “opgelost”
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  Deze "verontwaardiging" vanuit links in Nijmegen is puur voor de etalage en verder nergens voor aangezien het juist ook dit links in Nijmegen is dat al jaren niet wilt dat in dergelijke zaken man en paard worden genoemd. Kijk maar eens naar wat wethouder Groot Wassink in Amsterdam - van GL - in een vergelijkbare zaak deed, namelijk het betreffend rapport weken lang stilhouden en pas laten publiceren toen het al vakantietijd was geworden. Er valt hier dan ook niets anders te verwachten.
 • Ceciel Buijser

  2 jaar geleden
  Het loopt hier over van de selectieve verontwaardiging. Alsof alleen moslimmannen zich schuldig maken aan intimiderend gedrag jegens vrouwen. Een eyeopener voor jullie, mensen: dat klopt van geen kant. Ook witte mannen, of eigenlijk: mannen van alle kleuren, gezindten en afkomst, mannen met zowel een dikke als een smalle beurs: er is gewoon een probleem met mannen geen goede opvoeding hebben gehad, die denken dat ze lollig doen, of dat ze Gods gift to women zijn. Dat zijn ze niet. Klaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen