Volledig scherm

PSV contracteert eSporter Romal uit Nijmegen (video)

EINDHOVEN/ NIJMEGEN - Zijn eerste prijs had Romal Abdi (27) dinsdag al binnen. De nieuwe eSporter van PSV gaat de club vertegenwoordigen op (inter)nationale game-ontmoetingen en won een jaar lang gratis energie van PSV-hoofdsponsor Energiedirect.nl.

Abdi is uit drie kandidaten geselecteerd en heeft vandaag zijn aanstelling van PSV gekregen. De gamer is afkomstig uit Nijmegen en begon pas laat zelf met voetballen. „Eerst zat ik op een vechtsport en later ontdekte ik dat ik best aardig kon gamen.”

'Ook topsport'
Na een traject op dinsdag, waarbij onder meer technisch manager Marcel Brands, algemeen directeur Toon Gerbrands en perswoordvoerder Thijs Slegers betrokken waren, kreeg Abdi het groene licht van PSV. De andere twee kandidaten vielen af. „Zonde voor hen en ik gun ze het beste, maar inderdaad is ook dit topsport.”

PSV presenteerde dinsdagmiddag zijn nieuwste aanwinst:De 27-jarige Romal Abdi wordt de eerste e-sporter van de club. Abdi gaat PSV nationaal en internationaal vertegenwoordigen tijdens eSports evenementen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.