Nu alle verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoekers worden er verschillende oproepen gedaan om kaartjes te sturen naar de ouderen die nu geen bezoek kunnen ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu alle verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoekers worden er verschillende oproepen gedaan om kaartjes te sturen naar de ouderen die nu geen bezoek kunnen ontvangen. © Anton Kappers

Psychologische hulp voor familie van eenzame verpleeghuisbewoners

NIJMEGEN - Zorgkoepel De Waalboog in Nijmegen biedt psychologische hulp aan familie van bewoners die in verband met de coronapandemie geen bezoek meer mogen ontvangen. Ook bewoners zelf die niet begrijpen waarom ze ineens alleen moeten blijven, krijgen extra begeleiding.

,,We zorgen zoveel mogelijk voor skypeverbindingen. Waar het kan zetten we onze activiteitenbegeleiders in voor wat afleiding. Maar dat werkt maar in beperkte mate”, aldus bestuurder Rita Arts. 

Quote

Iedere bewoner kan bij ons met een iPad een beeldver­bin­ding leggen met de buitenwe­reld. Ook dat werkt prima

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.