PvdA bezorgd over verkoop sociale huurwoningen in Nijmegen: ‘Stadsbestuur moet steviger ingrijpen’

NIJMEGEN - Hoeveel sociale huurwoningen zijn de afgelopen jaren verkocht aan beleggers en projectontwikkelaars? Dat wil de PvdA-fractie in de Nijmeegse gemeenteraad horen van burgemeester en wethouders. Fractievoorzitter Charlotte Brand wil dat de gemeente meer doet voor mensen die op zulke woningen zijn aangewezen.

5 reacties

 • Marjolijn Dehue

  2 jaar geleden
  Wat is het probleem? Als je een sociale huurwoning verkoopt blijft het een sociale huurwoning. Als de woning onbewoond verkocht wordt is het geen sociale huurwoning. Een sociale huurwoning is elke woning met een huur op of beneden de huurtoeslaggrens. Zittende huurders kunnen bij verkoop aan een belegger (iedereen die een verhuurde woning koopt is een belegger) blijven huren zonder huurverhoging. Koop breekt geen huur. Ook eigenaren/beleggers met een extra huis kunnen sociale verhuurders zijn.
 • M. v.d. Kaa

  2 jaar geleden
  Andere Dijk, een werkende met minimum loon heeft ook recht op huursubsidie en draagt belasting af voor aow, wat, hypotheekrenteaftrek, kinderbijslag en wat er al niet meer van betaald wordt. Weet je hoe dat heet? Een sociale samenleving. En ik betaal er met liefde aan mee. Omdat ik het getroffen heb in het leven wat betreft inkomen. En anderen soms niet.
 • Pedro Kantor

  2 jaar geleden
  Marktwerking is op zich heel goed, want het levert waar de markt om vraagt. Maar kennelijk wordt de werking verstoord waardoor er iets anders uitkomt waar de markt om vraagt. Wat perverse prikkels genereert. En meestal is dit te herleiden tot overheidsingrijpen. En de overheid draagt zwaar toe aan de scheefgroei in de sociale huurmarkt door te grijpen in de kassen van de corporaties en door elk jaar duizenden statushouders met voorrang deze markt in te duwen. Daar valt niet tegen op te bouwen.
 • richy vervuurt

  2 jaar geleden
  @Anneke Dijk. Ja alleenstaande betalen ook mee aan kinderbijslag en huurders betalen ook mee aan rente aftrek van huizen bezitters zo betalen we allemaal mee aan iets waar we niet hebben. We moeten allemaal niets zo zeuren
 • Jan de Burger

  2 jaar geleden
  De PvdA had wel eerder wakker kunnen worden. Ik was wel wakker toen ik in 2004, dus 17 jaar geleden, las dat Goldman Sachs grote wooncomplexen opkocht o.a. in Berlijn. Dan had je wellicht nog wat kunnen bereiken. Deze reactie is wel erg laat. Je kunt ook zeggen het is nooit te laat....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen