Volledig scherm
Mariënbosch. Foto: Rob Jaspers/De Gelderlander

PvdA: legaliseer 'illegale' kamerverhuurpanden Nijmegen

NIJMEGEN - De circa 700 'illegale' kamerverhuurpanden in Nijmegen moeten door het college van Burgemeester en Wethouders gelegaliseerd worden.

Die oproep deed het Nijmeegse PvdA-raadslid Marijn van der Gaag woensdagavond tijdens een debat op de Politieke Avond over kamerbewoning in de Waalstad. "Dit is een oneigelijke situatie", stelde Van der Gaag. "Als gemeente weten wij niet of deze panden voldoen aan de wettelijke beveiligingseisen. Je moet als stad niet willen dat er studenten wonen in huizen waar de voorschriften voor brandveiligheid mogelijk niet worden nageleefd."

Het gaat in deze kwestie om kamerverhuurpanden waar volgens de huidige gemeentelijke regels een omzettingsvergunning verplicht is om de woning geschikt te maken voor kamerverhuur. "Maar niet iedere huurbaas vraagt zo'n vergunning aan", aldus Van der Gaag. Wethouder Jan van der Meer (GroenLinks) zegde toe binnenkort met een reactie te komen op het pleidooi van Van der Gaag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.