De brandweer blust de felle autobrand.
Volledig scherm
De brandweer blust de felle autobrand. © Davy Derksen / 112Nieuwsgroep

PvdA Nijmegen: ‘Gebruik taxichauffeurs en buschauffeurs in strijd tegen reeks autobranden’

NIJMEGEN - Taxichauffeurs en buschauffeurs in Nijmegen kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de autobranden die de stad sinds begin dit jaar teisteren. Dat zegt PvdA-raadslid Charlotte Brand. Ze heeft burgemeester Hubert Bruls hierover inmiddels vragen gesteld.

Chauffeurs komen immers op diverse plekken in de stad en kunnen zomaar getuige zijn van een brandstichting, constateert Brand: ,,Ik twijfel absoluut niet aan de kunde van de politie, brandweer en burgemeester Bruls, maar extra alertheid kan nooit kwaad.

Toen in Utrecht veel autobranden woedden, is aan brandweer- en buschauffeurs ook gevraagd om extra op te letten. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van brandstichters.”

Geen politieke wedloop

Quote

Dit onderwerp raakt iedereen, alle partijen in de raad willen de branden natuurlijk de kop indrukken.

Charlotte Brand, Raadslid PvdA Nijmegen

In Nijmegen zijn het afgelopen jaar liefst 28 auto's in brand gevlogen. In januari vond een piek plaats, de laatste weken is het rustiger. Toch tast de politie nog altijd in het duister wie achter de branden zitten en wat de motieven zijn. In maart kaartten de VVD en Stadspartij DNF  de problematiek rondom de autobranden ook al in de gemeenteraad.

Die partijen bepleitten onder meer mobiel cameratoezicht op plekken in de stad waar de afgelopen maanden autobranden hebben gewoed. Brand benadrukt dat het geen politieke wedloop moet worden: ,,Dit onderwerp raakt iedereen, alle partijen in de raad willen de branden natuurlijk de kop indrukken. Mijn idee is dan ook echt een aanvulling op de suggesties die VVD en DNF eerder deden.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.