De brandweer blust de felle autobrand.
Volledig scherm
De brandweer blust de felle autobrand. © Davy Derksen / 112Nieuwsgroep

PvdA Nijmegen: ‘Gebruik taxichauffeurs en buschauffeurs in strijd tegen reeks autobranden’

NIJMEGEN - Taxichauffeurs en buschauffeurs in Nijmegen kunnen een belangrijke rol spelen in de strijd tegen de autobranden die de stad sinds begin dit jaar teisteren. Dat zegt PvdA-raadslid Charlotte Brand. Ze heeft burgemeester Hubert Bruls hierover inmiddels vragen gesteld.

7 reacties

 • Dion

  4 jaar geleden
  Taxi's zouden verplicht een dashcam op de weg gericht en eentje op de klant gericht moeten hebben. En die zijn dan online door agenten te bekijken.Heb je gezien wat voor taxichauffeurs we tegenwoordig hebben? Welke vrouw durft er nou alleen met hem in zo'n taxi te zitten? Camera's zouden het veiliger maken.
 • Spaarlampje

  4 jaar geleden
  Wat is er mis mee om de politie eens speurwerk te laten verrichten?Wat is er mis mee voor het OM om celstraffen eisen voor de daders  en de rechters celstraffen op te laten leggen?Wat is er mis mee om de daders he-le-maal kaal te plukken?Maar ja, zo ga je als linkse kliek niet om met daders. Die neem je in bescherming en laat ondeskundige, niet getrainde, hardwerkende bus- en taxichauffeurs politietaken verrichten.Kan het nog gekker?
 • Willem

  4 jaar geleden
  Hahaha, typisch zo’n links pappen en nat houden idee.In plaats van de werkelijkheid te accepteren, dat deze branden voornamelijk gesticht worden door lieden van een bepaalde afkomst, en die keihard aan te pakken in plaatst van te pamperen, moeten anderen de problemen maar oplossen.Jarenlang falen heeft er voor gezorgd dat Nederland opgescheept is met straattuig wat niet meer te redden is, en het gaat nog erger worden, let op mijn woorden...
 • rob

  4 jaar geleden
  Wat nog meer helpt ......pak je er 1 , straf hem dan zo erg zodat de rest t wel laat , maar trap je in de wel bekende smoesjes dan stopt t niet s6
 • Poe

  4 jaar geleden
  Ik geloof niet dat veel chauffeurs zo'n alles registrerend ding er nog bij willen hebben .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen