Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bart Harmsen

PvdA Nijmegen start petitie tegen monopolie Nuon op warmtenet

NIJMEGEN - De PvdA in Nijmegen is een petitie gestart tegen de monopoliepositie van Nuon omtrent het aanbieden van stadswarmte. Uit een onderzoek van Nieuwsuur op 1 juni bleek dat die positie onrechtmatig is verkregen.

Uit dat onderzoek bleek ook dat bewoners van zo’n 6300 woningen in Nijmegen, die verplicht zijn tot het afnemen van die stadswarmte van Nuon, tot 2045 aan het contract met het bedrijf vastzitten. En dus meer betalen dan eerst gedacht.

Eerlijke prijs en eerlijke marktwerking

De PvdA roept op om te tekenen voor een eerlijke marktwerking en een eerlijke prijs voor deze vorm van energie, die onder andere wordt rondgepompt in Nijmegen-Noord. Ook de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft te maken met het monopolie van de energiegigant.

Ammar Selman geeft op de website van de PvdA aan dat hij met de petitie wil bereiken dat mensen keuzevrijheid hebben en dat daarbij verschillende aanbieders de bewoners betrekken bij hun keuzes en besluiten over bijvoorbeeld de prijs. Die prijs valt in Nijmegen-Noord nu hoger uit, door dat het tarief van stadswarmte is gekoppeld aan de gasprijs. En die viel dit jaar hoger uit. Zo'n 122 euro dan het jaar daarvoor.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.